bokrecensioner boktips

"K" som i kortslutning

Författare: Sue Grafton
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning, prostitution
ISBN: 9171339280


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den vackra och egensinniga Lorna Kepler hittas död. Hon älskade att leka med elden och detta blev hennes fall. När kroppen hittas i hennes ödsligt belägna hus är den så starkt förruttnad att dödsorsaken inte går att fastställa. Det saknas motiv både för mord och självmord.

Så småningom läggs utredningen ner och fallet läggs till andra olösta dödsfall. Men Lornas mor vägrar att ge upp. Hon är övertygad om att dottern blivit mördad och besatt av tanken på att man måste finna hennes mördare. Hon söker upp den kvinnliga privatdeckaren Kinsey Milhone som efter viss tvekan åtar sig fallet.

I sitt sökande efter sanningen får Kinsey kontakt med en värld som hon aldrig tidigare rört sig i. En värld av girighet, falskhet och lyxprostitution. Det visar sig att Lorna var en förmögen ung dam med vidlyftiga planer. Ingen kände till hennes dubbelliv och det blir inte lätt för Kinsey att berätta vad hon kommit fram till för sin uppdragsgivare.

Det är en skoningslös och ond värld som Kinsey hamnar i och hon förstår snart att det måste till en pakt med själva djävulen för att de ohämnade offren ska få frid och de efterlevande befrias från ovisshetens ångest.

"K" som i kortslutning är Sue Graftons elfte bok i den alfabetiska serien om den sympatiska privatdeckaren Kinsey Millhone.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av "K" som i kortslutning :
2004-11-14 11:23
Jag har blandade känslor om den här boken. Vissa avsitt var riktigt bra och underhållande, men minst lika många avsnitt var trista och svåra för mig att koncentrera mig på. Det hände alldeles för många gånger nder denna läsning att jag kom på mig själv med att tänka på annat.

Janice, mor till den dödade 25 åringen Lorna, är bombsäker på att hennes dotter har blivit mördad och för att hitta den som begått brottet tar hon hjälp av privatdetektiven Kinsey Millhone.

Det blir svårt att sätta ett betyg. En tvåa känns för svag och en trea för stark, men om jag tänker efter så tycker jag att en tvåa känns bätte än en trea hur som helst.
Betyg 2
2007-01-04 14:03
Liksom alla böckerna i alfabets-serien så är denna väldigt enkel och lättläst och ganska underhållande.

Helt OK som förströelse!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till "K" som i kortslutning
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly