bokrecensioner boktips

Snusk: Två osedliga berättelser

Originaltitel: Smut. Two Unseemly Stories
Författare: Alan Bennett
Genre: Roman
Ämnesord: , noveller, england, sex, relationer
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789170376924


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Av författaren till Drottningen vänder blad.
Mrs Donaldson är nybliven änka, och inte helt missnöjd med det. Hon drygar ut kassan genom att med liv och lust agera inför studenterna på läkarutbildningen. Ändå räcker inte pengarna och hon tar emot ett studentpar som hyresgäster. När Andy och Laura får svårt att betala hyran kommer de med ett okonventionellt förslag. Mrs Donaldson, som blivit duktig på att hålla masken, är genast med på noterna. Och ger inte den upplevelsen rentav lite mersmak?
I den andra berättelsen kommer den fåfänge, dumdryge Graham oupphörligen till korta gentemot sin hustru, den oansenliga men klyftiga och framför allt rika Betty. Men även om han är nygift vore det väl synd att avstå från den där läckre Kevin eller hette han Gary? tycker Graham, som snubblar sig in i en utpressningsknipa. Till slut räddas han ur den av sin fru. Förvisso utan att begripa ens det.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Snusk: Två osedliga berättelser :
2020-02-14 00:45
Jag älskade Drottningen vänder blad och jag har dessutom följt Alan Bennetts: Talking heads på brittisk tv och njutit av dessa underbara berättelser framförda av några av Storbritanniens allra mest lysande aktriser såsom: Patricia Routledge, Prunella Scales, Maggie Smith, Thora Hird och Julie Walters.
Därför måste jag nog ändå säga att dessa två långnoveller gjorde mig ganska så besviken. De är välskrivna som vanligt med Bennett och där finns vissa små underfundiga sidospår, men jag blev ändå ganska så besviken faktiskt. Det största problemet är att dessa noveller ska utspela sig under 2010-talet, och det känns som om de var skrivna på tidigt 70-tal. De känns inte realistiska utan omoderna och konservativa. Hade samma skrivits av honom på tidigt 70-tal hade jag kanske uppskattat de mer, nu blir jag mest irriterad över hur extremt konservativa åsikter karaktärerna som inte ens är särskilt gamla- har till mycket som känns som helt moderna idéer. Nej, dessa två noveller lämnar mig faktiskt ganska sval.
Bra uppläsare däremot.
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Snusk: Två osedliga berättelser
Liknande böcker:
Den dagen den sorgen
 J. Larsson
Midsommarnattsdrömmar
 B. Ohlsson
Bli snäll igen
 G. Gulliksen
Som syskon
 N. Klein
Bytet
 N. Klein
Insekt
 C. Castillon
Fromhet och slaveri
 L. Enmark
Samma Författare: