bokrecensioner boktips

Blodspengar

Författare: Anders Gustafsson & Johan Kant
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789178614370


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

På Fogdö Lax i norra Roslagen görs en makaber upptäckt i en av fiskodlingens bassänger: en människofot. Norrtäljepolisen är snart på plats och efter dykningar hittas flera kroppsdelar. Men huvudet saknas. Kriminalinspektör Solbritt Andersson, bosatt på närbelägna Singö, återhämtar sig efter en svår arbetsskada. Under konvalescensen tänker hon mycket på sitt första ärende, utredningen av ett vansinnigt knivattentat på läkarhuset i Stockholmsförorten Fruängen.
Plötsligt nås hon av beskedet att hennes gamla mamma Gun svävar mellan liv och död. Trots detta och maken Runes motstånd dras Solbritt in i det obehagliga fallet med den styckade kroppen.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blodspengar :
2020-01-27 12:57
Den var bra och spännande. Som sagt jag fastnade för dessa böcker. Helt underbart bra skrivna. Bra berättelse rakt igenom. Jag gillar karaktärerna. Jag väntar med spänning nu på nästa bok.
Betyg 5
2020-07-08 16:33
I början av boken är Solbritt sjukskriven efter en svår arbetsskada. Trots det dröjer det inte länge innan hon åter är på jobbet och utreder ett styckmord.
Ingen av böckerna i denna serie är av det brutala och blodiga slaget. Spännande kan det vara ändå men just denna bok tycker jag är rätt trist. Själva mordhistorien är intressant men människorna runt om och alla deras problem tog alltför stort fokus.
Bok nummer fem i serien.
Betyg 3
Liknande böcker:
Poirots jul
 A. Christie
Mord - mitt arbete
 T. Rickne
Skuggjägaren
 C. Grebe
Darktown
 T. Mullen
Kvinna försvunnen
 T. Oljelund
Bruden i Newgate
 J. Dickson Carr
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
Samma Författare: