bokrecensioner boktips

Terapeuten

Författare: Helene Flood
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, hälsa, mord, psykologi, spänning, norge, äktenskap
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177951179


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den unga psykologen Sara driver en privatpraktik för ungdomar från ett kontor ovanpå garaget i den stora, ärvda villan hon håller på att renovera med sin ambitiösa överarbetade arkitektman Sigurd.

Men det går trögt med både jobb och renovering och en dag lämnar Sigurd ett svårtolkat meddelande på Saras telefonsvarare för att sedan försvinna. Det gamla halvfärdiga huset känns långtifrån tryggt. Föremål försvinner och dyker upp igen, och är det fotsteg Sara hör från vinden om natten?

Terapeuten är en laddad, oförutsägbar spänningsroman om att vara vilsen i livet, om felval och förödande självbilder. En berättelse där inget är vad det ser ut att vara. Helene Flood hyllades enhälligt av kritikerna som en förnyare av spänningsgenren när debuten Terapeuten gavs ut i Norge.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Terapeuten :
2019-12-27 20:55
Pendlar mellan en 2:a och en 5:a för mig. Liksom många andra böcker så är början bättre än resten. De första fem timmarna riktigt sträcklyssnade jag och tyckte boken omgav en spännande psykologisk krypande atmosfär och tänkte verkligen, att äntligen: Äntligen, en spännande thriller precis i min smak. Men efter fem timmar händer något, jag upplever att den blir mer "pratig" och jag börjar till och från att reta mig på Sara som jag börjar uppleva som naiv och korkad. De närmaste fem timmarna var faktiskt ganska tråkiga, och hade jag läst den för hand hade jag nog lagt av. Men med den mycket professionella My Holmsten som uppläsare så klarade jag av att fortsätta lyssna. Det blev lite bättre sedan, men slutet var faktiskt en rejäl besvikelse för mig. Jag önskade mig betydligt mer spänning och mindre av Saras egna tankar och polisens pladder.
Den är absolut inte dålig på något sätt, men jag hade hoppats på en bok lite mer än den typiska skandinaviska dussindeckaren.
Egentligen tycker jag boken mer passar inom genren: relationsroman med vissa spänningsmoment.
En välskriven norsk debutdeckare som utlovar mycket i början, men som tyvärr tappar rejält i mitten av boken.
Slutbetyg, en svag 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Terapeuten
Liknande böcker:
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Järnskallen
 N. Håkanson
Kröningen
 P. Jansson
Shakira
 P. Jansson
Döden för oss samman
 H. Mattsson
Främmande händer
 R. Daley
Damaskus
 I. Albinus
Rambo III
 D. Morrell
Rambo
 D. Morrell