bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFjärran länder, fjärran hav

 
Författare: Joan Dial
Genre: Historisk roman
Ämnesord: depression, krig, hälsa, mord, historia, kärlek, spänning, äventyr
ISBN: 9177096126
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Nora Stafford är tjänstekvinna hos Lady Jessica i en avlägsen provins i Norra Indien. När det stora upproret bryter ut hjälper Nora sin husfru att fly undan den framstormande människomassa som dödar alla vita i dess väg. Båda kvinnorna är gravida och de gömmer sig i en grotta, där de föder ett var sitt barn, men påfrestningarna är förstora för Lady Jessica som dör strax efter förlossningen Efter födseln förväxlas de båda barnen genom en lvets nyck och tjänstekvinnas dotter, Victoria, växer upp i överflöd på ett gods i England, medan Adam utstår fattigdom och umvären under en kringflackande liv i Amerika. Så möts de två och blir förälskade - mot alla odds, i en värld där det finns lite plats för kärlek...

Utdrag ur boken:
- Ni kan inte vara Lady Harcourt. Ni ser inte ut som hon och håret är fel färg. Var är hon?
- Hon är död, svarade Nora med darrande röst.
- Jag kan visa er hennes grav, erbjöd sig Chandra. Den här flickan är bara en tjänare. Skona henne, herre.
Den långe sikhen vinkade åt två av sina män att följa med Chandra. Nora såg på, torr i munnen. Hon frågade om han tänkte döda henne men han svarade inte.
Då började barnet och skrika. Sikhen vände på huvudet och sprang in i grottan igen. I nästa ögonblick kom han ut igen med barnet i famnen.
Nora kastade sig fram som en tigarinna men en av de andra männen slog armarna om henne och höll henne fast. Chandra kom tillbaka med de båda andra. En av dem höll upp lady Harcourts ringar. Sikhen nickade, stoppade barnet innanför rocken och satt upp på sin häst.
- Gör henne inte illa, snyftade Nora hysteriskt.
Han tittade förvånat på henne.
- Skulle jag göra lord Harcourts barn illa? Han är ju min vän! Vi sikher är trogna våra brittiska vänner. Jag kom hit för att rädda lady Harcourt. Till min sorg kom jag för sent, men jag kan i alla fall ge honom hans barn.


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fjärran länder, fjärran hav :


mana 2004-11-10 10:35
Jag kan inte hitta författarens namn till denna bok och just därför kanske det är idiotiskt av mig att recensera den. men jag gillar boken så mycket att jag ändå tänker göra det.

Efter en hel del krångliga saker har Noras dotter bytts ut mot hennes döde vän Lady Harcourts bebis son Adam, för att Lady Harcorts man var bomsäker på att dottern var hans. Nora åker från Indien till USA och uppfostrar Adam som sin egen, medan hennes dotter Victoria uppfostras av lord Harcourt i England. När Adam blivit tillräckligt stor för att förstå berättar hon för honom om misstaget och de två beger sig till England för att få kontakt med Victoria och hennes "far", så de kan berätta om missförstådet men det går inte riktigt som de vill och allting blir ett enda kaos.

Språket är väldigt bra och handligen ännu bättre. Det händer saker hela tiden och de drygr fyrahundra sidorna blir aldrig tråkiga. Jag har läst boken flera gånger förut och kommer säkerligen att göra det igen.
Betyg 5

tigergirl 2005-09-28 22:57
nje jag tycker den var så där inte min typ av romaner.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fjärran länder, fjärran hav


  Köp boken som film på cdon: