bokrecensioner boktips

Pojken vid forsen

Författare: Siv Berglund
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa, historia, kärlek, kultur, framtid, spänning, 1800-tal, 1900-tal, släkt, relationer, fattigdom, sex, generationer, luleå, norrbotten
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789187949159


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Det låg inte för honom att gå tillbaka, förklara, be om förlåtelse, vädja, prata ut. Orden kom aldrig över hans läppar, han hade slutit in sig i ett tyst rum där dörren gått i baklås."

Vilmo sitter på bryggan och kastar sten i forsen. I dag ska mormor och han flytta till en annan by för att komma närmare mor. Han både längtar och oroar sig.

Föga anar Vilmo hur stor förändringen i hans liv ska bli. Han vet inte att han inom ett år ska stå helt ensam i världen. När mormor dör i kräftan, har hans mor inte plats för honom i sitt nya liv.

Siv Berglund, Luleå, debuterar som författare med denna historiska roman från Norrbotten.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pojken vid forsen :
2019-09-02 19:37
Jag läser väldigt sällan historiska romaner, men jag blev nyfiken på den här boken som jag blev rekommenderad av en väninna från Umeå som inhandlat boken i Luleå för några år sedan. Och det här verkligen en imponerande bra historisk roman från Luleå, anno 1880-1950 tal, med en liten dos av 2010-tal dessutom. Det här är tydligen Siv Berglunds första bok, vilket är svårt att tro. Hennes språk är mycket berikande, och hennes sätt att skriva, modernt och ganska rakt på utan en massa krusiduller gör boken mycket engagerande och jag hade svårt att lägga den ifrån mig eftersom den griper tag direkt från början och innehåller, sorg, dramatik, fattigdom, kärlek, kultur och även en dos sex. Dessutom väldigt bra karaktärsporträtt. Ja, det här var faktiskt en enastående bra roman. Utan tvekan en av de bästa jag läst i år, och jag har läst många.
Kan varmt rekommenderas av mig!
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Pojken vid forsen
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang