bokrecensioner boktips

Kalle och Hobbe - Tänk vad världen är liten Kalle

Författare: Bill Watterson
Genre: Seriealbum


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kalle och Hobbe - Tänk vad världen är liten Kalle :
2004-11-06 08:46
Ibland tycker jag att det kan vara skönt att koppla av med lite serier. Jag har inga serieböcker själv så jag passade på att leta upp två stycken när jag kom hem till min pojkvän.
Den här serieboken - om Kalle och Hobbe - är ganska så underhållande. Jag skrattade ingenting (men å andra sidan krävs det jävligt mycket för att jag ska skratta eller le när jag läser). Men den var bra för det som jag ville ha den till - avkoppling.
Betyg 3
2004-12-28 10:22
jag älskar kalle och hobbe! totalt beroende av de serierna!!! kan inte säga att en samling är bättre än någon annan så det blir.. en femma!
Betyg 5
2007-01-31 01:30
Kalle som lever i sin egen fantasivärld, odräglig och missförstådd av alla utom av sin (i endast sina egna ögon) levande tygtiger Hobbe. En väldigt
sorgsen och ensam liten kille. Jag undrar ofta hur hans framtid kommer att bli. Vi är nog rätt många som kan känna igen sin egen barndom i Kalle.
Peter Englund (vars historieböcker recenserats på boksidan.com) blev hårt kritiserad av kritiker för en av sina tidigaste böcker. Han använde nämligen ordet transmogrifiera, ett ord som är svårt att finna ordböcker.
Det är ett ord som Englund även använt i senare böcker. I en intervju berättade han, att han gillade serien Kalle och Hobbe. I den serien används ofta ordet transmogrifiera (vad det betyder, får ni själva ta reda på!). Så nu vet vi varifrån akademiledamoten mm Peter Englund fått en del av sin inspiration från! Han är f.ö. ganska lik sin seriehjälte!
Och lika läsvärd! Englund har f.ö. även förekommit som figur i några rutor i serien Arne Anka (http://www.arneanka.com/). Men det är en annan historia.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kalle och Hobbe - Tänk vad världen är liten Kalle
Liknande böcker:
Jag Kronblom
 G. Persson
Ta mig härifrån
 E. Ahlqvist
Frejas smycke
 P. Madsen
Frejas smycke
 P. Madsen
Frejas smycke
 P. Madsen
Var är Arabesk?
 W. Lambil
Uppskovet
 J. Gibrat
Öknens ros
 A. Maury
Trollkarlarnas natt
 A. Maury