bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÖstermalm – Rivieran: Tur och retur

 
Författare: Helene Sjöman
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, östermalm, rivieran
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789172237346
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Pauline letar efter en etta, som kan förvandlas till en tvåa och den måste ligga på Östermalm i Stockholm. Att den ruskigt attraktive Lorentz är gift får bli ett senare problem, men nu har även Mr Perfect i form av Didrik oväntat kommit med i bilden. Och under bad- och shoppingsemestern i Nice inträffar ett mystiskt dödsfall. Pauline har mycket att fundera över, förutom sitt juristjobb, men har lyckligtvis både underbara vänner och sin härliga familj vid sin sida.

I feelgood-deckaren Östermalm-Rivieran tur och retur får vi följa Pauline under tre intensiva veckor med spännande dejter, massor av kompisar, kul shopping och hektiska arbetsdagar som jurist. Där ryms också en rad intressanta relationer, lägenhetsjakt och ett mord.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Östermalm – Rivieran: Tur och retur :


BlommigaBarbro 2019-08-06 17:46
Jag kan varmt rekommendera boken till alla er som älskar chicklit böcker, jag tycker dock personligen inte alls om den bokgenren. För mig pendlar boken mellan en 2:a och en 3:a. Den är välskriven och jag tycker genast om Pauline och hennes familj som är beskriven med värme och kärlek. Jag tycker om beskrivningarna om Östermalm och bäst tyckte jag om när Pauline åkte ner till sina föräldrar i Nice. Det var många år sedan jag var där men jag fick ett antal minnesfragment från gallerian Lafayette och så från Monte Carlo. Personligen hade gärna författaren fått skriva mer från Rivieran. Det största problemet jag har med den här boken bortsett från genre är att jag tycker att den är handlingsfattig. Paulines lägenhetsjakt, för att inte tala om fallet med den unga man hon försvarar i sitt arbete som jurist, förde inte direkt boken framåt. Och sedan helt plötsligt slängs ett mord in i bilden och...
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Boken är lättlyssnad och Ellen Jelinek som jag aldrig tidigare haft i öronen gjorde ett bra jobb som uppläsare. Som jag tidigare skrivit så tyckte jag om huvudkaraktären och hennes fina förhållande med föräldrar och mormor, ändå passade inte den här boken mig i det långa loppet.
Men alla ni som älskar chicklit, kommer att älska den här boken som ju faktiskt är, en chicklit-deckare. Åtminstone skulle jag kalla den för det.
Slutbetyg, en stark 2:a!, från en gammal bitterkärring vid namn B.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Östermalm – Rivieran: Tur och retur


  Köp boken som film på cdon: