bokrecensioner boktips

Nemi 2

Författare: Lise Myhre
Genre: Seriealbum
Ämnesord: Humor
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9189632206


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Nemi har en märklig förmåga att vara cool i en stressad värld. Hon överlever med sin humoristiska glimt och avväpnande cynism. Hon driver inte bara med fördomar om mansrollen utan även med kvinnorollen, hon lyckas häcla och genomskåda myter, trender och traditioner. Få nyare seriehjältar har funnit sin väg så snabbt in i tonårshjärtan som Nemi. Här är den kompletta samlingen med stripserier från våren 2000 och fram till 2003.

Nemi funderar över meningen i tillvaron, livets laster, kärleken och döden. I klädaffären hittar hon en så dyr tröja att hon börjar tänka på vad hon skulle kunna köpa istället. Hon skulle kunna köpa mat eller fyra andra tröjor för samma summa, eller så kunde hon ha köpt en massa knark för pengarna. Alltså är hon förnuftig, resonerar hon.

Medelbetyg: 4,29 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nemi 2 :
2004-11-03 12:03
Det här är den andra boken om Myhres fräcka seriefigur Nemi. Gotharen Nemi som slåss mot orättvisor och alltid kör sitt race. Nemi är en fantastisk förebild för unga tjejer som känner sig utanför. Fantasin är hennes styrka och hon blir djupt besviken över att andra inte verkar se magin i tillvaron.

Det är drakar, Alice Cooper, Metall, bästa polaren Cyan och hennes tråkiga pojkvän, blonda våp och framför allt - seriestrippar som lockar fram befriande skratt. Denna samling är minst lika bra som den första (och här har Nemi utvecklats till den Nemi vi känner bäst). Jag kan varmt rekommendera denna seriebok. Man får dessutom mycket serie för pengarna, eftersom stripparna är ganska små. Myhre är en mycket begåvad serietecknare. Hon kommer gå RIKTIGT långt.
Betyg 4
2004-12-03 10:59
Om jag bara fick välja en hjältinna så skulle det lätt vara Nemi
Betyg 4
2005-05-29 14:56
Säger samma sak som till Nemi 1. Helt omöjligt att inte tycka om henne. Helt klart underbar.
Betyg 4
2008-01-08 18:17
Nemi är bara så cool!! Jag kan inte leva utan henne!! =)<3
Betyg 5
2012-06-29 18:54
Nemi är en sådan underbar seriefigur, om hon hade funntis på riktigt så hade jag gärna velat umgåtts med henne.
Hon har alltid de rappa svar och underhållande kommentarer som man själv önskar att man kunnat komma på under en situation där den kunde ha behövts. LÄS!
Betyg 4
Liknande böcker:
Sallie
 W. Lambil
Arabesk
 W. Lambil
Asterix i Alperna
 A. Uderzo
Lukas 25 år mellan sta..
 M. Källblad
Kapten Nepel
 W. Lambil
Kronblom 2018
 G. Persson
Lilla Fridolf 2018
 R. Moberg
Åsa-Nisse och jultomte..
 L. Bergendorff
Samma Författare: