bokrecensioner boktips

Mord utan förbindelse

Författare: Elvy Ahlbeck
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, spänning
Utgivningsår: 1964
ISBN: 9788711955246


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Lärarinnan Verna Grahn anländer till ön Kalven i Ångermanlands skärgård. Det är en ö där alla känner alla, och alla är släkt med varandra på ett eller annat vis. När isen lägger sig runt ön och skärmar av öborna från omvärlden bryts den till synes idylliska harmonin. Efter en förfärlig händelse står det klart att det finns en mördare bland dem. Misstankar väcks och gamla hemligheter kommer till ytan när Verna Grahn tar upp spåret efter gärningsmannen. Ingen vill erkänna att någon i släkten kan vara en mördare, men vem kan man egentligen lita på?
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mord utan förbindelse :
2019-06-20 23:58
Pendlar mellan en 2:a och en 3:a för mig, men eftersom uppläsaren är briljant så får det bli en 3:a. Anja Schmidt läser med sådan inlevelse och med lättare dialekt till vissa av karaktärerna och hon förstärker verkligen boken, det var ett rent nöje att få lyssna på henne. Jag har aldrig tidigare haft henne i öronen men jag hoppas få lyssna på fler böcker med henne som uppläsare.
Boken då? Jo, men den är charmig och underhållande och karaktärerna är verkligen underhållande och udda och med extremt ovanliga namn, Arrarat och Henne?, jag har aldrig förut hört talas om sådana konstiga namn. Dock upplever jag den som väldigt rörig och med många olika karaktärer att hålla reda på. Uppläsaren räddar som sagt boken. Jag kan också tänka mig denna som film. Hade den filmatiserats kanske samma år, 1964 med den tidens underhållande karaktärsskådespelare såsom John Elfström, Hjördis Pettersson, Julia Caesar, Sif Ruud, Karl-Arne Holmsten m.fl. så hade jag troligtvis älskat den. I bokformat är den mysig och småspännande, men samtidigt ganska lättglömd.
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mord utan förbindelse
Liknande böcker:
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
En snygg historia
 A. Goldstein