bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStilla flyter ån

 
Författare: Kristina Sand
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, 1950-tal, småstad
Utgivningsår: 1957
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sara fick en krypande förnimmelse i hårrötterna. Det kändes som om det kortklippta nackhåret skulle resa sig, och hon var tvungen att känna efter med pekfingret, om det verkligen gjorde det. Hon gissade att den krypande olustkänslan kom sig av att hon antagligen inte var ensam i den tryckande tystnaden, att någon stod på andra sidan om de stängda dörrarna och lyssnade på henne.

Hon försökte intala sig själv att hon fantiserade. Men det hjälpte inte. Hela stämningen i huset, väninnans oåtkomlighet, något i doktorns sätt när han tog hand om henne efter olyckshändelsen. Det stod plötsligt tydligt och klart för Sara, att hon ramlat rakt ned i ett triangeldrama, som var en offentlig hemlighet, men som de berörda parterna trodde sig ensamma om att känna till.

Sara Kroogh, ung journalist med förelaktigt utseende, hade hoppats på en lugn och vilsam ledighet hos sin bästa väninna. Men mord är sällan ägnat att ge avkoppling. Mord i midsommartid i en fridfull och idyllisk småstad. Åtskilliga gånger skulle Sara få anledning att ångra, att hon inte valt en annan plats för sitt midsommarfirande.

De som har läst fjolårssuccén "Här ligger hunden begraven", erinrar sig med vilken elegans och lätthet Kristina Sand väver sin intrig. Hennes humoristiska och charmiga stil sätter kanske i ännu högre grad sin prägel på denna spännande deckare.


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stilla flyter ån :


BlommigaBarbro 2019-05-30 23:12
Konstigt nog hittar jag inget ISBN nummer alls. Men jag har varit med om ett flertal av dessa gamla okända utgåvor från 40 och 50-talet som också saknat det.
Det här är den första deckaren jag läser av Kristina Sand, tydligen pseudonym för Kerstin Sandberg. Tydligen skrev hon enbart en deckare som släpptes åren innan, 1956 också på Gebers förlag. Och vad tycker jag om handlingen då?
Jo, det är en småmysig typisk svensk pusseldeckare från 1950-talet med de rätta karaktärerna och de där mysiga småstadsbeskrivningarna som passar så bra till en deckare. Jag tycker om huvudkaraktären Sara, jag tycker om hennes hund och egentligen tycker jag att alla karaktärerna passar till boken även om jag personligen blev lite trött på de omogna tvillingarna. Deckarintrigen är dock något rörig och väldigt pratig som tyvärr en hel del av dessa gamla deckare är. Troligtvis skulle jag ha älskat den om den filmatiserats med dåtidens stora stjärnor. I bokformat är den absolut inte dålig utan småspännande, underhållande och nostalgisk. Ingen direkt bladvändare och ganska förutsägbar, men tidstypisk och gillar man Maria Langs böcker så ska man absolut läsa den här. Kanske att jag någon gång ser om jag kan hitta den första boken, Här ligger en hund begraven (1956).
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Stilla flyter ån


  Köp boken som film på cdon: