bokrecensioner boktips

Maos Siste Dansare

Originaltitel: Mao s last dancer
Författare: Li Cunxin
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, kultur
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789146220602


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Maos siste dansare är en "true-story" och en drabbande berättelse om ett unikt levnadsöde i en omvälvande tid. Rakt på sak återges ett stycke historia som inte bara handlar om dans, utan som också skildrar kommunistdiktaturen Kina i ett skede av förändring. Frågan om vad och hur mycket som egentligen är värt att offra för att få ägna sig helhjärtat åt sin konst ställs på sin spets, och kontrasterna mellan det kommunistiska Kina och den moderna västvärlden tydliggörs.

Den världsberömde dansaren Li Cunxins berättelse om sitt dramatiska liv har blivit en enorm framgång. En film baserad på boken går upp på biografer världen över i vår.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Maos Siste Dansare :
2019-04-04 05:22
En levnads berättelse om en fattig by pojke i Kina som blir en världsberömd dansare. Boken berättar i detalj hur det var att leva i det komunistiska Kina under Maos styrelseperiod. Det är fruktansvärt hur manipulerade människor blev, och från att barnen är små lär de sig att älska ordförande Mao. Jag älskar böcker där man får dn inblick i andras liv och kultur, där man samtidigt som man läser även lär sig något.
Betyg 4
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Segraren
 S. Scarrow