bokrecensioner boktips

Porträtt i sten

Författare: Julia Wallis Martin
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9189380045

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När ett par dykare upptäcker kvarlevorna av en människa i ett hus som för många år sedan sattes under vatten vid tillkomsten av en reservoar, får den pensionerade kriminalare som en gång utredde offrets försvinnande sina värsta misstankar besannade: Helena Warner, studerande vid Somerville College i Oxford, blev mördad, och tre av hennes närmaste vänner hjälptes åt att skydda mördarens identitet.
När Bill Driver är tillbaka på spåret slår mördaren till igen, och Driver inser att om han skall kunna förhindra ytterligare dödsfall måste han försöka förstå de besynnerliga, dunkla band som knyter sammans Helenas tre vänner och får dem att hålla tyst,. Och han är fast besluten att uppfylla sitt löfte för tjugo år sedan: "Jag ska knäcka dig. Kanske inte idag och kanske inte på många år ännu, men en dag ska jag knäcka dig ..."


Medelbetyg: 3,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Porträtt i sten :
2004-10-26 00:05
Det här är en mycket bra och välskriven bok, men var ändå inget för mig. Den var spännande, men jag älskar pusseldeckare. Jag kom inte in i boken, och det känns som jag bara läste den för att få den utläst. Men som sagt, mycket välskriven, men inte min typ av bok. Jag kan inte beskriva varför...för då avslöjar jag för mycket av slutet :-) Eller så är det så att jag inte hade rätt humör för boken just nu, det är en bok jag kanske läser om någon gång.
Betyg 3
2006-05-04 10:21
En välskriven och spännande deckare i högt tempo rakt igenom.
Betyg 4
2008-02-01 23:55
En bra och spännande deckare!
Betyg 4
2008-07-28 15:12
Dålig och rörig deckare.
Betyg 1
2010-03-14 23:39
Väldigt bra skriven deckare. Den är mycket psykologisk, och man tror till att börja med att man vet hur saker och ting ligger till, men det visar sig sedan att allt inte är så enkelt. Många spännande, och även otäcka och läskiga karaktärer som är mycket bra beskrivna. Man får nästan rysningar.
Betyg 4
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi