bokrecensioner boktips

Systrarna Svenssons sybehörsaffär

Författare: Nils Hövenmark
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, spänning, maffia, knark, lappland
Utgivningsår: 1978
ISBN: 9788726107920

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Elin och Agda Svensson är två systrar som tillsammans driver en sytillbehörsbutik i en liten by i Lappland. Deras tillvaro är lugn och går mest ut på att driva sin affärsverksamhet med den gedigna noggrannhet som utmärkt deras delade tillvaro för omgivningen. Men en dag tilldrar sig något mycket oväntat som förändrar hela deras tillvaro från grunden.
Oskar Tvärbrandt är en av Sveriges mest efterlysta och farliga maffialedare. Han kallas även Ättestupan, eftersom han utan några samvetskval låter sina meningsmotståndare gå ett liknande gruvligt öde tillmötes. Oskar har slutligen fått upp spåret på skojaren Gulleponken, en kemiingenjör som har oavslutade affärer med maffiabossen. Gulleponken har nu varit på flykt ett bra tag, men när han kommer till den lilla bygden och får syn på Elin Svensson bestämmer han sig för att stanna. Han måste vinna den vackra Elins hjärta, även om detta visar sig dra in systrarna i en livsfarliga kamp mot klockan. För Oskar Tvärbrandt närmar sig - och han ser rött ...
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Systrarna Svenssons sybehörsaffär :
2019-03-01 00:45
En sådan härlig skruvad rövarhistoria med de medelålders systrarna Agda och Elin Svensson som äger en sybehörsaffär i en liten lappländsk by i mitten av 1970-talet och som på många bisarra sätt råkar bli inblandade i maffiaaffärer. Jag tyckte mycket om den här boken som var både spännande, humoristisk och engagerande. Snabbläst och lättläst och med bra och humoristiska karaktärer finns det också i boken. Jag läser gärna fler böcker av Nils Hövenmark!
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 4
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi