bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den som jag trodde sku..
Det dina ögon ser
Eskort
I gryningen tror jag a..
Ingen behöver veta
Ny här
Valet är ditt
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTill salu

 
Författare: Christina Wahldén
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9151843153
 
Spänning:  8
Lärorik:  4
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medierna och inte minst kvinnojourerna hävdar ihärdigt att det förekommer könshandel, dvs ryska prostituerade transporteras till Sverige och utnyttjas av svenska män, i nordsvenska gränstrakter. Polismästaren i länet förnekar emellertid att sådant skulle kunna ske i någon större omfattning och anser företeelsen så bagatellartad att han inte vill avsätta resurser för spaning. Rikspolisstyrelsen är emellertid av en annan åsikt och menar att förhållandena bör utredas och skickar dit två poliser för att undersöka saken. I detta ärende kommer Hedvig och Rafael till orten. De har i förväg hyrt ett gammalt undantagshus av en bonde utanför staden för en ringa penning. Att de inte skulle tas emot med öppna armar av sina kolleger hade de räknat med, men den utbredda och helt öppna manschauvinismen och det bristande intresset för kvinnovåld hade de inte väntat sig. Det faktum att den ena av dem är kvinna och den andre invandrare utgör en provokation i sig. Alla personer i ledande befattningar är män och tycks vara ett enda stort bastugäng som styr och ställer med det mesta i samhället. Efter en kort tid uppdagas dramatiska händelser: en ung rysk kvinna har hamnat på sjukhuset med allvarliga skador och en äldre dam från trakten hittas mördad. När det sedan visar sig att de två har haft kontakt med varann blir utredningen större än väntat.

Utdrag ur boken:
Irina reser sig , vinglar till. Och nu? Vart och hur? De kommer när som helst, den ursiniga mannen kommer snart att vara tillbaka och då har han Sergej med sig. De kommer släppa lös hundarna . Insikten sätter fart på henne. Hon haltar småspringande längs kanten av myren. Det måste vara något fel på hennes ena ben, men hon har ingen tid att ta reda på vad just nu. Jensen är trasiga och hon får blod på handen när hon tar sig på låret.

Medelbetyg: 3,14 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Till salu :


inca 2004-10-25 10:34
En ganska spännande och bra bok om trafficking i Sverige verkligen läsvärd. Gripande och tragisk emellanåt. Lättläst.
Betyg 3

Cecilia 2005-04-28 20:48
Väldigt bra & gripande bok.
Spännande.
Högt betyg.
Betyg 4

millennium 2008-04-23 22:20
Fruktansvärda öden för fattiga kvinnor/flickor från Ryssland.
Verklighet..... eller inte, polisen ser genom fingrarna vad gäller sådana här brott som på ena eller andra viset gagnar dom själva.
Boken leder till eftertanke och kan rekommenderas.
Betyg 4

sverker11 2011-01-19 20:31
Författaren har inte sparat på några berättartekniska grepp när det gäller att visa hur inskränkt och fördomsfull lokalbefolkningen är jämfört med de båda stockholmspoliserna. Medan de synnerligen inkompetenta lokala poliserna badar bastu nystar de båda stockholmspoliserna upp en prostitutionshärva, löser mord och sätter dit hustrumisshandlare.

Handlingen låter kanske som en lovande komedi men den är skriven på fullt allvar och tyvärr blir den inte ens ofrivilligt komisk utan bara tråkig.

Att författaren dessutom lyckats klämma in varenda klyscha som finns inom deckargrenen och kryddat det med lite politisk korrekthet (kvinnor och invandrare, utom ryssar, är de goda) gör inte boken bättre.
Betyg 1

bonadea 2012-05-30 12:04
En lättläst men stark historia, sexhandel ett viktigt ämne som det skrivs för lite om. Boken är fiktiv med en stråk av verklighet . Christina har lånat enskilda omständigheter ur flera olika stora kopplerimål som var aktuella under 2003, så detta skulle kunna hända.
En stark 3 i betyg.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Till salu


  Köp boken som film på cdon: