bokrecensioner boktips

Remembers hus

Författare: Mary Higgins Clark
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, hälsa, kärlek, spänning, mysrysare
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9780743206228


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Vid fyratiden hördes det dånande ljudet av ett tåg som kom emot henne.
Hon befann sig på järnvägsövergången och försökte hinna över. Tåget kom.
Hon for upp, satte fingrarna i öronen och försökte utestänga ljudet. Så rusade hon in i barnkammaren. Hon måste rädda Bobby..."

Två år efter att Menley Nichols son Bobby omkommit sedan hennes bil kolliderat med ett tåg jagas hon fortfarande av ångestattacker och skuldkänslor. Hennes äktenskap håller på att trasas sönder och Adam, välkänd brottmålsadvokat, lämnar henne för en tid. Så visar det sig att Menley är gravid och lilla Hannahs födelse gör att makarna på nytt finner varandra. Adam hyr för sommaren ett hus på Cape Code, där han tillbringat många lyckliga somrar. Han är övertygad om att stillheten och tystnaden där ska kunna läka såren efter Bobbys död och ge Menley den ro hon behöver. Huset kallas "Remembers hus" och byggdes någon gång på 1700-talet av en sjökapten som gåva åt hustrun. Legenden säger att kaptenen lämnade sin hustru och tog deras lilla dotter med sig sedan han avslöjat hustruns otrohet.
När Menley och Adam flyttat in i "Remembers hus" börjar märkliga saker hända - händelser som får Menley att återuppleva olyckan som ledde till Bobbys död, och som får henne att tro att även Hannah svävar i livsfara.
Sakta men säkert drivs Menley mot ett totalt sammanbrott. Adam börjar frukta för sin hustrus mentala tillstånd och vill att hon lägger in sig på en psykiatrisk klinik. Lilla Hannahs liv verkar vara i stor fara...
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Remembers hus :
2019-01-12 00:45
Det här var verkligen en mycket stor läsupplevelse. En väldigt engagerande thriller där man får följa hur stackars Menley bryts ner psykiskt allt mer för varje dag som går och där personerna i hennes omgivning tror att hon har förlorat förståndet. Men det har hon inte.
Remembers hus är inte bara en gripande roman, ett starkt kvinnoporträtt men också en riktigt spännande psykologisk thriller som det var riktigt svårt att inte sträckläsa. Boken är mycket välskriven men samtidigt lättläst och sidorna for fram i rasande fart hemma hos mig. Jag kan riktigt varmt rekommendera den här mycket spännande pärlan!
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Remembers hus
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron