bokrecensioner boktips

Silvervägen

Författare: Stina Jackson
Genre: Deckare
Ämnesord: hälsa, mord, kärlek, spänning
ISBN: 9789175038919


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4,29 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Silvervägen :
2018-12-29 11:29
Boken handlar om en man som söker efter sin sedan 3 år försvunna dotter. Längs Silvervägen. Samt en parallellhistoria om en annan flicka som har problem pga sina hemförhållanden. Historierna kommer så småningom att knytas ihop.
Brukar inte vara givmild med 5:or i detta sammanhang men här får det nog bli en. Helgjutet. Spännande.
Betyg 5
2019-03-12 10:29
Mycket bra bok.
Betyg 5
2019-10-17 18:47
För tre år sedan försvann Lelles dotter spårlöst. Han har sedan dess tillbringat de ljusa sommarnätterna med att köra bil och leta efter henne längs väg 95, Silvervägen.
Meja anländer till den lilla orten Glimmersträsk tillsammans med sin mamma. Meja är lika gammal som Lelles dotter var när hon försvann.
Ytterligare en flicka försvinner. Lelles och Mejas liv tvinnas samman.

Denna bok är mer krypande obehaglig än spännande, långsamt och stämningsfullt berättad. Miljö- och personbeskrivningar intressanta. Däremot stör jag mig på myggorna och deras oändliga inande.
Betyg 4
2020-01-25 22:52
Spännande och stämningsfull rakt igenom - mycket bra!
Betyg 4
2020-06-13 12:05
Den var bra skriven och mycket spännande. Lite läskig var den också. Lite psykologiskt påfrestande.
Betyg 4
2020-08-10 17:08
Silvervägen är Stina Jacksons debutroman. En spänningsroman i långsamt tempo, och det är faktiskt ett tempo jag gillar. Alla böcker behöver inte göra läsaren andfådd, som exempelvis Dan Browns böcker. Här är det Camilla Läckberg möter Karin Smirnoff, om ni förstår vad jag menar. Flickor försvinner, men allt sker i lugn takt.

Vi befinner oss i en norrländsk avfolkningsbygd. När Lelle söker sin dotter, så får han besöka många övergivna hus och byar. Miljöbeskrivningarna är mycket bra. Det enda som oroar mig är att stockholmare kan läsa denna roman och tänka att just det, så är det utanför tullarna. I vindpinade byar sitter de misslyckade människorna som blev kvar när allt vettigt folk lämnade landet. Det finns nog med storstadsbor som tror att Norrland består av jägare som åker snöskoter och lever på bidrag.

Och visst finns det märkliga människor i bokens persongalleri. Inte minst familjen som isolerat sig som "preppers" och med välfyllda förråd väntar på den stora kollapsen, då de ska klara sig när det omgivande samhället faller samman. Det finns ju såna människor i USA, så det kan säkert finnas sådana i Sverige också. Människor som anser att staten bara lurar sina medborgare och att det är upp till var och en att med vapen i hand försvara sig. Om den här familjen hade bott i USA, så hade de utan tvekan röstat på Donald Trump.

Boken innehåller parallella berättelser, men naturligtvis vävs de samman. Stina Jackson gör sitt bästa för att lägga in några "red herrings", men det är inte så svårt att inse vem som är skurken. Det hindrar dock inte att författaren har skapat ett riktigt spännande slut.

Så boken får med beröm godkänt, framför allt för de fina person- och miljöbeskrivningarna.
Betyg 4
2021-01-23 09:30
Lite dyster men varm beskrivning av livet någonstans i Norrland.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Silvervägen
Liknande böcker:
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter