bokrecensioner boktips

De stulna åren

Originaltitel: To see a stranger
Författare: Margaret Lynn
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, humor, kärlek, spänning, minnesförlust, england, mysrysare
Utgivningsår: 1961
ISBN: 9100431559


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Romantisk thriller om en ung flicka som chockas till minnesförlust, då hennes far dödas vid ett bombanfall. Hennes farbror ger henne en ny identitet för att komma åt arvet. Men en god och ädel läkare kommer till hennes hjälp...
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De stulna åren :
2018-12-02 17:04
Oj, oj, oj vilken spännande bok! Den här boken har precis allt vad jag eftersöker i böcker: Spänning, mystik och en viss del romantik. Och den har precis allt av det. Till och från blir det faktiskt riktigt otäckt för stackars Dorcas och jag satt som på nålar genom hela boken där spänningen hela tiden stegrades. Den här hade kunnat filmatiserats av Hitchcock och kommit att bli en stor filmsuccé. För fastän boken har nästan sextio år på nacken så är den verkligen otroligt spännande och suggestiv. Betydligt mer otäck med sin trovärdiga psykologiska intrig än många av alla de thrillers som släppts på löpande band idag och oftast liknar varandra. Den här sticker ut från mängden, har en hjältinna som jag som läsare vill att det ska gå bra för, en mycket spännande intrig och ett bra men samtidigt lättläst språk.
Det här är den andra boken jag läst av Margaret Lynn och jag vill absolut läsa hennes resterande böcker som översatts till svenska. Margaret Lynns, en författarpseudonym för Gladys Battye- böcker borde bli återutgivna som e-bok av något förlag så att fler kunde läsa och förundras över hennes mycket intelligenta thrillers. Tyvärr är hon nog ganska glömd idag.
Toppbetyg från mig!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De stulna åren
Liknande böcker:
Rambo
 D. Morrell
Kinesen
 S. Leather
Tvekampen
 D. Morrell
Goldeneye
 J. Gardner
Parmiddagen
 M. Österdahl
Visa ditt rätta ansikte
 H. Fogelström
Asfaltsland
 C. Cosby
Nödrop
 G. Bøe
Meningen med döden
 K. Genberg