bokrecensioner boktips

Pensionär och kär

Författare: Gjertrud Silva
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, humor, kärlek, kultur, spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789189527539


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Många är de äldre nordbor som flyr vinterkylan och likt flyttfåglar drar söderut till det milda medelhavsklimatet.
Resmålen varierar. Från början var det Spaniens solkust och Mallorca. Numera går vinterns långtidsresor även till Cypern och Turkiet. Här ger lägenhetshotell möjlighet till ett tryggt och bekvämt liv med känsla av eget boende.
Det blir ett hälsosamt liv med aktiviteter för både kropp och själ. Allt ifrån spel som bridge, boule och kubb till promenader och studiebesök. Mindre grupper möts och diskuterar, övar språk, målar, läser eller skriver och berättar.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pensionär och kär :
2018-11-24 02:29
Ytterligare en bok som representerar de pärlor man kan finna på små oberoende förlag. Boken är dock så pass bra och välskriven att jag tror att ett större väletablerat förlag lätt borde ha nappat på det här manuset. Eller kanske inte? Ibland förstår jag mig inte alls på förlagen, där man ibland kan finna riktigt dåliga titlar utgivna på stora förlag och riktiga små guldkorn på små ovanliga förlag. Boken är som en modernare och mer mogen version av filmen Sällskapsresan, men med mera allvar. Boken som berättar om en samling individer 60+ på en gruppresa i utlandet är rolig, engagerande, gripande, romantisk och även spännande. Karaktärerna är skrivna med värme och jag kan inte annat än sträckläsa. Väldigt bra och mycket engagerande. Jag vill absolut läsa fler böcker av de två författarna bakom pseudonymen Gjertrud Silva. Kan riktigt varmt rekommendera den här pärlan!
Mitt slutbetyg blir, en stark 5:a!
Betyg 5
Liknande böcker:
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Monica Magnus 1966
 U. Ewerman
Jackie
 A. Swärd
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist
Samma Författare: