bokrecensioner boktips

1793

Författare: Niklas Natt och Dag
Genre: Historisk kriminalroman
Ämnesord: mord, historia, spänning
ISBN: 9789175038209


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Gustav III är död. Mer än ett år har gått sedan skotten föll på maskeradbalen. Kronprinsen är omyndig och krigsåren har tömt statskassan. Riket styrs av egenintressen medan folket far illa. Ingen litar på någon. Överallt frodas missnöje och paranoia.

Hösten 1793 hittas ett lik i Fatburen på Södermalm, den igenslammade sjö där allt kåkstadens avskräde hamnar. Den döde saknar armar och ben, men skadorna är inte nya.

Cecil Winge har varit Stockholms poliskammare behjälplig med sitt skarpsinne förr. Nu vacklar hans hälsa, men han krävs på en gentjänst han inte kan neka. Tiden är knapp, och den vinter som ska bli den svåraste Stockholm skådat på ett decennium är i antågande.

Ur fyra berättarperspektiv klär Niklas Natt och Dag av den sen­gustavianska tiden dess prakt och ståtlighet, och avtäcker en era av kött och blod, nöd och förtvivlan, men också förhoppningar och den vilja till förändring som sått fröna till vårt eget samhälle.
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av 1793 :
2018-10-03 12:53
Niklas Natt och Dag kan lika gärna kasta bort sin ordbehandlare, eller om det nu är en gåspenna, för han kommer aldrig mer kunna skriva bättre än så här. Kommer det en uppföljare som ens är i närheten är det en sensation. Det här är den absolut bästa historiska deckarhistoria jag läst och då har jag säkert läst runt femtusen böcker i mitt liv. Bara att buga och bocka och ödmjukt tacka för upplevelsen och historielektionen.
Betyg 5
2018-11-25 00:18
Väldigt välskriven, men jag tänker tillåta mig själv att vara kärringen mot strömmen. Jag tycker faktiskt att den är ganska tråkig och rörig. Sen äcklades jag av dem överdådiga våldsbeskrivningarna som jag personligen inte tyckte förde historien framåt.
Välskriven som sagt och en bra uppläsare, men ingenting som i längden tilltalar mig.
Betyg 2
2020-06-13 12:06
Brutalt spännande. :). Mycket intressant. Andra gången gilt. Jag började lyssna på den förra gången och gav upp efter halva. Nu lyssnade jag om på den från början och tog mig igenom den. Den var ju bättre än förväntat.
Betyg 4
2022-02-09 19:39
En spännande deckare i historisk miljö. Ett smutsigt och brutalt Stockholm är bakgrundsmiljön i denna bok. Helt ok bok.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till 1793
Liknande böcker:
Sveriges stormaktstid
 D. Harrison
En cowboy i Paris
 . Achdé
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Dödsmärkt
 L. Martin
Windsorknuten
 S. Bennett
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Onkel Toms barn
 R. Wright
Samma Författare: