bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Som man sår får man sk..
Synden straffar sig sj..
Tiden läker alla sår -..
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHålla tand för tunga - En kriminalroman

 
Författare: Björn Persson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, spänning
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789163750618
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är tidig sommar i den mellannorrländska staden men värmen låter vänta på sig. På Åkerns travbana förbereds det för stortrav och banans nya stjärnhäst, den treårige Sweet Nugent är stor favorit, men i mörkret sprids det planer som kan omkullkasta den unge lärlingen Erkki Maatz och den gamle tränaren Erik Rovlunds förhoppningar.I polishuset har den slitne kriminalinspektören Stig Elofsson fått inre tjänst efter en längre tids sjukskrivning och längtar mest efter semester, när han plötsligt får bistå kollegan Nilsson i utredningsarbetet för att försöka hitta den som står bakom de sprängdåd som plötsligt börjat sprida ond bråd död bland stadens myndigheter. Den vikarierande reportern på Extrabladet, Lennart ”Lenny” Eriksson, får problem när hans journalistiska ideal återigen ställs mot den krassa verkligheten, när han tvingas ha med sin gamla arbetskamrat från fabriken, den rasistiske sverigedemokraten Michael Bäll att göra…Hålla tand för tunga är den fristående uppföljaren till succédebuten Som man sår får man skörda som kom ut 2014.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hålla tand för tunga - En kriminalroman :


Beppa 2018-09-06 10:38
Boken börjar dramatiskt, Elmer Ali Mohamedi sitter på sitt kontor på Försäkringskassan. Han öppnar ett vadderat kuvert som precis kommit med internposten. Brevet exploderar i hans händer och Elmers kroppsdelar sprids över hela rummet. Boken fortsätter i ett rasande tempo, fler brevbomber exploderar i staden.

Sverigedemokraten, Michael Bäll känner sig missförstådd, ingen orkar lyssna på honom när han spyr ur sig galla över alla flyktingar som han tycker väller in i landet och blir bidragsberoende. Nej, svenska folket gör som de alltid gjort, knyter näven i fickan och kniper käft.

När man hittar en man hängd i ett träd börjar det bli lite för mycket för stadens poliskår. Polismyndigheten har fått en ny chef som är helt inkompetent. Nilsson och Elofsson får själva lägga upp arbetet vilket de gör något motvilligt. Inte blir det lättare när drogen Spice börjar finnas i stora mängder bland knarkarna i staden.

Journalisten Lenny Eriksson är orolig, Extrabladet ska gå i graven, han är bara vikarie på tidningen men ändå?

Boken är precis som debutboken som kom förra året skriven med stor humor, oerhört detaljerad, snudd på burlesk. Karaktärerna är udda, Nilssons häftiga humör ställer till det för honom.

Elofsson är luggsliten och lågmäld men logisk och smart, tillsammans är de ändå ett team som kompletterar varandra bra. Elofsson överraskar när han med blixtens hastighet fäller en medlem i bikerklubben, Brother of Bandaras i golvet och helt sonika bryter av ett hans fingrar, anledningen, bikern har gjort obscena gester mot Elofssons kvinnliga poliskollega.

Så där rullar handlingen på, helt sanslös med mängder av trådar att knyta ihop när boken börjar närma sig slutet.

Som läsare fnissar man åt tokigheterna och förfäras av allt våld.
Den får 4/5 i betyg.

Monica Vängåvans kulturtant
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hålla tand för tunga - En kriminalroman


  Köp boken som film på cdon: