bokrecensioner boktips

Hallucinationer

Originaltitel: Hallucinations
Författare: Oliver Sacks
Genre: Fakta
Ämnesord: psykologi, religion, kultur, vetenskap
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789173374613


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vi har alla varit med om det. Sett märkliga bilder när vi haft hög feber eller precis håller på att somna. Vi har tyckt oss se någon, fastän ingen finns där. Eller kanske hört en röst fastän vi är helt ensamma i rummet. För att inte tala om den märkliga känslan då vi tror att någon finns alldeles bakom oss, men när vi änder oss om så är det tomt. Vi hallucinerar och tror att vi blivit tokiga. Men så är det inte alls.

Hallucinationer förekommer ofta i samband med svår förlust, förgiftning, sjukdom eller skada. Människor har i alla tider sökt sig till hallucinogena ämnen för att förändra eller fly sina liv. Oliver Sacks blev på 60-talet intresserad av en sådan livsstil och testade själv droger. Här berättar han om sina upplevelser med stor klarhet och inlevelse. Han undrar nyfiket hur hallucinationer har påverkat konsten och kulturen och menar att de är en vital del av människan.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hallucinationer :
2018-03-18 14:50
Den välkände, sene brittiske neurologen Olivers Sacks har skrivit en målande och tankeväckande bok om de många olika typer av hallucinationer som kan drabba människan, båda i godartade och elakartade former. Det mest slående är hur otroligt vanligt förekommande hallucinationer är och vilken påtaglig prägel de tycks ha satt på mänsklighetens mytologier och olika kulturarv. Synen på hallucinationer tycks också ha varierat genom historien – ibland har de vördats, ibland har de stigmatiserats och endast setts som ett uttryck för sinnessjukdom. Sacks berättar mycket nyanserat och med ett öppet sinne om allt från Charles Bonnets syndrom och PTSD till narkolepsi och drogutlösta hallucinationer.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hallucinationer
Liknande böcker:
Incel : Om ofrivilligt..
 S. Krakowski
Finna flow : den varda..
 M. Csíkszentmihályi
Till försvar för kvinn..
 M. Wollstonecraft
Tutankhamon
 D. Harrison
Tänkande maskiner
 O. Häggström
OS och val i Japan
 E. Larsson
Religion och vetenskap
 B. Russell
Samma Författare: