bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in


Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTomtar

 
Författare: Wil Huygen
Genre: Fakta
Ämnesord: , tomtar
Utgivningsår: 1976
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tomtar :


ElinLeticia 2004-10-05 19:36
Det är så lätt att missa det vackra rådjuret som står och bligar i skogskanten. Lika lätt är det att missa skogens väktare; tomten. En del människor påstår att dessa små pysslingar bara är ett påhitt. Det är de förstås inte. Om man bara har ögonen öppna finns det bevis på tomtarnas existens både här och var. Wil Huygen har skrivit en faktabok om en av våra mest älskade knytt, med underbara illustrationer av Rien Poortvliet. En klassiker för både gamla och unga.

Jag kan sitta i timmar och bara titta på alla vackra bilder i den här boken. Poortvliet har skapat några av de sinnligaste akvarellteckningar jag någonsin sett. Berättelsemässigt är denna bok utformad som en faktabok. Den är ganska ytlig och beskriver tomtens värld utifrån ett tekniskt perspektiv (vi får veta hur de snickrar sina hus, drejar, gör vaxljus och oljelampor m.m). Vi möter ett idealistiskt tomtesamhälle där tomten lever i harmoni med naturen.
Ska jag vara kritisk är denna skildring dock oerhört patriarkalistisk. Tomtekvinnan stannar hemma med barnen, väver, lagar mat, tappar upp bad till sin tomtepartner osv osv osv.....
Men generellt är detta en mysig bok som är en fröjd för ögat. Det finns också en uppföljare (som enligt min mening är snäppet bättre) men som precis som denna är väldigt svår att få tag i.
Betyg 4

Ulwen 2004-12-24 00:16
Underbart vacker bok! Och fascinerande. Som barn trodde jag på det som stod i boken eftersom det skrev som fakta. Inte utan att jag saknar den förtrollade tiden.
Dessvärre är det nog just som sagobok man får läsa den, eftersom bokens tomtar inte har mycket gemensamt med våra verkliga tomtar vid gamla hus och gårdar.
Betyg 5

Phenomena 2008-06-19 22:16
Är du intresserad av tomtar är detta boken för dig. Den tar upp allt och inget om tomtarnas liv, genom text varvat med tjusiga, detaljrika bilder. Däremot är det ingen vidare högläsningsbok för yngre barn. Innehåller mycket faktatext och många komplicerade ord.

6-åringens kommentar: Bra, fina bilder
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tomtar


  Köp boken som film på cdon: