bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Leona - Tärningen är k..
Leona - Utan mänskligt..
Liknande böcker:
Kallt stål
 M. Kelly
Ulv i fårakläder
 L. H Staaf
De bedårande lögnerskorna
 H. Stjernström
Död på kredit
 M. Yorke
Kyssar & Döden
 M. Björk
Blodsband
 I. Hedström
The Drop
 D. Lehane
Aldrig glömma
 B. Peruzzi
Ingen lämnas kvar
 D. Öhrlund
Kärlek börjar med mord
 M. Willander

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLeona - alla medel tillåtna

 
Författare: Jenny Rogneby
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789146229612
 
Spänning:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den okonventionella brottsutredaren är tillbaka i uppföljaren till succédebuten Leona - Tärningen är kastad! En man spränger sig själv utanför Riksdagshuset i Stockholm, men överlever. Agerade han ensam eller är fler dåd att vänta? Utredare Leona Lindberg sätts att förhöra honom. Men Leona, som nätt och jämnt klarat sig genom en rad hårda prövningar efter händelserna i förra boken är minst sagt distraherad. Hennes fokus ligger av förklarliga skäl på annat håll, familjen är splittrad, hon är utsatt för hot och i stort behov av likvida medel - fort. Tur då att hon har sin förmåga att som ingen annan tänka utanför boxen. Med en fot på var sida om lagen drar hon i gång en alldeles speciell verksamhet, där storslagna projekt ska genomföras. Och ju högre risker, desto större vinst i potten. Men tiden är knapp och hon pressas snart från alla håll och kanter. Jenny Rogneby skriver med ett halsbrytande driv, som tar andan ur en.

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Leona - alla medel tillåtna :


poby 2018-01-25 10:29
Detta är den fristående fortsättningen på Rognebys första deckare om polisen Leona, som lever ett dubbelliv. Hon är både polis och brottsling.
Huvudhistorien i boken är till en början intrssant, ett självmordsdåd framför Riksdagshuset. Efter hand, så handlar historien mer och mer om Leonas fösök att på olaglig väg få tag på en massa pengar, för att betala av en skuld. Hon "tränar upp" en skara tjuvar, för att hjälpa henne begå det perfekta brottet.
Handlingen är emellanåt lite för otrolig, och ibland blir det nästan lite pinsamt med allt, som Leona kan fixa och klara av. Slutet av boken har nästan lite av Da Vinci koden över sig. Man blir nästan andfådd över att läsa allt, som händer på en mycket kort tid.
Nja.
Betyg 2

Phenomena 2018-10-28 19:52
En självmordsbombare försöker spränga sig vid Riksdagshuset men misslyckas. Leona får ta hand om förhören. Samtidigt får hon krav på pengar, hon inte har, och nya planer tar form.
Tycker den första boken om Leona var otroligt spännande, välskriven och annorlunda. Spänningen finns kvar även i denna men skildringen av Leona blir ibland upprepande.
Leona är egentligen en obehaglig figur, ändå, på något sätt, sympatiserar jag med henne.
Bok nummer två i serien.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Leona - alla medel tillåtna


  Köp boken som film på cdon: