bokrecensioner boktips

Leona - alla medel tillåtna

Författare: Jenny Rogneby
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789146229612


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den okonventionella brottsutredaren är tillbaka i uppföljaren till succédebuten Leona - Tärningen är kastad! En man spränger sig själv utanför Riksdagshuset i Stockholm, men överlever. Agerade han ensam eller är fler dåd att vänta? Utredare Leona Lindberg sätts att förhöra honom. Men Leona, som nätt och jämnt klarat sig genom en rad hårda prövningar efter händelserna i förra boken är minst sagt distraherad. Hennes fokus ligger av förklarliga skäl på annat håll, familjen är splittrad, hon är utsatt för hot och i stort behov av likvida medel - fort. Tur då att hon har sin förmåga att som ingen annan tänka utanför boxen. Med en fot på var sida om lagen drar hon i gång en alldeles speciell verksamhet, där storslagna projekt ska genomföras. Och ju högre risker, desto större vinst i potten. Men tiden är knapp och hon pressas snart från alla håll och kanter. Jenny Rogneby skriver med ett halsbrytande driv, som tar andan ur en.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Leona - alla medel tillåtna :
2018-01-25 10:29
Detta är den fristående fortsättningen på Rognebys första deckare om polisen Leona, som lever ett dubbelliv. Hon är både polis och brottsling.
Huvudhistorien i boken är till en början intrssant, ett självmordsdåd framför Riksdagshuset. Efter hand, så handlar historien mer och mer om Leonas fösök att på olaglig väg få tag på en massa pengar, för att betala av en skuld. Hon "tränar upp" en skara tjuvar, för att hjälpa henne begå det perfekta brottet.
Handlingen är emellanåt lite för otrolig, och ibland blir det nästan lite pinsamt med allt, som Leona kan fixa och klara av. Slutet av boken har nästan lite av Da Vinci koden över sig. Man blir nästan andfådd över att läsa allt, som händer på en mycket kort tid.
Nja.
Betyg 2
2018-10-28 19:52
En självmordsbombare försöker spränga sig vid Riksdagshuset men misslyckas. Leona får ta hand om förhören. Samtidigt får hon krav på pengar, hon inte har, och nya planer tar form.
Tycker den första boken om Leona var otroligt spännande, välskriven och annorlunda. Spänningen finns kvar även i denna men skildringen av Leona blir ibland upprepande.
Leona är egentligen en obehaglig figur, ändå, på något sätt, sympatiserar jag med henne.
Bok nummer två i serien.
Betyg 3
Liknande böcker:
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber