bokrecensioner boktips

Annabelle

Författare: Lina Bengtsdotter
Genre: Deckare
Ämnesord: psykologi, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789175037950


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Annabelle :
2018-01-04 18:13
En polis med alkol och relationsproblem blir skickad till sin tidigare hemort, Gullspång, för att utreda ett försvinnande. Det låter inte så unikt, men det är det!

Mycket spännande och gripande, utan några grova våldsskildringar.
Klart läsvärd!
Betyg 5
Liknande böcker:
Mord - mitt arbete
 T. Rickne
Kvinna försvunnen
 T. Oljelund
Bruden i Newgate
 J. Dickson Carr
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
Morianerna
 J. Ekström