bokrecensioner boktips

Man nickar och säger hej

Författare: Petra Liebe-Harkort
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, framtid, ungdom, vänskap, arbete, bussar, sl, 1990-tal
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789175177748

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Man nickar och säger hej" är en berättelse om den unga tjejen Pi och hennes väg från utbildning till färdig bussförare i Stockholms södra förorter. Under utbildningen lär hon känna den grånade herren och kosmetikaförsäljaren Willy som vill hinna med något annat före pensionen, trebarnsmamman Birgitta och hennes dödligt svartsjuka ex, den livsglada Akilles samt trafikledaren Jill som med sitt orubbliga lugn får alla omkring sig att bete sig mer belevat.

Det blir något av en roadmovie med felkörningar, krockar och biltjuvar men även catwalks och en och annan kärleksaffär. I bakgrunden finns Pis bästa kompis Ylva från barndomen, hobbymekaniker och en stabil räddare i nöden.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Man nickar och säger hej :
2017-10-13 22:18
En riktigt trevlig liten bok om unga Pi som kör SL-buss i början av 90-talet. Boken som endast är 112 sidor lång handlar mycket om arbetet att köra buss, om arbetskollegor och om trevliga respektive otrevliga passagerare samt de krav som de flesta av oss haft inom olika respektive yrken. Jag tyckte det var en trevlig, underhållande och mycket lättläst bok där jag som läsare fick veta mer om hur det är att köra buss, något de flesta av oss nästan tar för givet och arbetet bakom. Jag tyckte mycket om karaktärerna också.
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 4
Liknande böcker:
Hämnden är ljuv AB
 J. Jonasson
Snöstorm
 A. Erba
Bungalow
 Å. Edwardson
Lyckligare utan dig
 M. Wester
Som syskon
 N. Klein
Bytet
 N. Klein
Det här är livet
 C. Kjellsson
Sen for jag hem
 K. Smirnoff