bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFrancys Evangelium

 
Författare: Amanda Lind
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, humor, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789186587659
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsenHon är en dubbelnatur, skör som äggskal, hård som betong. Kan ha ångest i timmar över en repa på bilen. Kan med lätthet köra över någon som hon tycker förtjänar det.Francy är hustru, mor och maffiaboss. Ingen helt enkel kombination. Men hon uppfostrades till att ta över familjens brottsimperium och har sin egen hederskodex.Problemen med att vara en god mor och ge sina barn ett vanligt liv samtidigt som hon basar över en av Stockholms främsta illegala organisationer ställs på sin spets, när hon blir indragen i ett fullskaligt maffiakrig som både kräver all hennes uppmärksamhet och utgör ett livsfarligt hot mot hennes familj.Francys evangelium är skruvad och actionfylld med trovärdigt psykologiskt djup. Associationerna till Sopranos är omöjliga att missa, men här är det en genuint svensk miljö och huvudpersonen är en 35-årig tvåbarnsmor. Kniven vrids om ett varv till.

Utdrag ur boken:
Klick.
Hannes vrålade och kröp ihop på marken och liksom kravlade. Som en fisk på torra land. Lilla Marie kliade pannan med pistolmynningen och kände lukten av piss. Stackaren hade gjort på sig. Men hon fick inte låta sig luras av hans ynkliga uppenbarelse, hon måste göra klart för honom att inför Francy ljuger man inte, inför Francy rapar man upp sanningen, ögonböj, annars gick det så här.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Francys Evangelium :


bonadea 2017-09-14 13:17
Detta var verkligen en unik handling, tänk er en maffia boss i värsta gudfadern stilen men en kvinna och allt utspelar sig i Sverige. Boken har noll trovärdighet men vad spelar det för roll när man blir fast från första sida, och älskar den råa och lite komiska dialogerna. Det hade blivit en bra tv serie av detta, och tydligen är det första delen av en serie så jag kommer absolut kolla upp detta.
En blandning mellan Kill Bill och Wedd fast svenskt
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Francys Evangelium


  Köp boken som film på cdon: