bokrecensioner boktips

Hon som vakar

Författare: Caroline Eriksson
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789137147895


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Skulle du kunna döda (för) någon du älskar?

Författaren Elena har nyligen separerat från sin man och bor tillfälligt i ett radhus utan mycket kontakt med omvärlden. Den enda hon träffar regelbundet är sin syster, men deras relation är ansträngd och fylld av hemligheter.

Håglös och med skrivkramp börjar hon iaktta grannfamiljen tvärs över gården. Bakom den prydliga fasaden tycks ett mörkt drama pågå mellan mannen och hustrun. Elena kan inte motstå impulsen att följa familjen Storm i smyg och ju längre hon går i sina ansträngningar, desto större blir oron för att något fruktansvärt är på väg att ske.

När tonårssonen Leo söker kontakt med Elena får hon direktinsyn i familjens liv. Det blir tydligt att hans mamma är en kvinna med ett mörkt förflutet, en kvinna kapabel till fruktansvärda handlingar. Elena dras in i en karusell som snurrar allt snabbare och som snart hotar att leda till katastrof för både henne och familjen Storm.

Hon som vakar är ett psykologiskt relationsdrama med skärpa, svärta och stor spänning. Var går egentligen gränsen mellan vansinne och förtvivlan?
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hon som vakar :
2017-08-24 23:19
Ytterligare en medioker svensk thriller som inte berör mig det minsta. Baksidestexten är bra, men det är tyvärr allt. Historien tråkar ut mig, karaktärerna är ointressanta och endimensionella. Jag applåderar det faktum att det släpps psykologiska thrillers i Sverige och inte bara "Polisdeckare i stil med Läckberg & co" Problemet är att det inte finns någon psykologisk spänning här. Jag vill bli hänförd och förundrad från början. Håkan Nesser, Inger Frimansson, Olov Svedelid- dessa lyckas/lyckades alltid med det- men den här tråkar enbart ut mig.
Bra uppläsning av Gunilla Leining däremot!
Mitt slutbetyg blir, en 1:a!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hon som vakar
Liknande böcker:
Den frusna elden
 J. Jensen
Rambo III
 D. Morrell
Damen i svart
 F. Mellvig
Rambo
 D. Morrell
Riskfyllt uppdrag
 G. Dahl
Kinesen
 S. Leather
Jag ser dig
 C. Mackintosh
Tvekampen
 D. Morrell
Goldeneye
 J. Gardner
Samma Författare: