bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Balloner forbudt
Liknande böcker:
Styr din plog över de..
 O. Tokarczuk
Kantstötta porslinsugg..
 M. Estling Vannestål
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Lyckan är ett lån
 E. Poulsen
Mormor på rymmen
 K. Branzell
Döttrar
 H. Henning

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBalloner forbudt

 
Författare: Robert Zola Christensen
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, humor, kärlek, kulturkrock, politisk korrekthet
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9788799888849
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Balloner forbudt utspelar sig på ett universitet i det politiskt korrekta Sverige, där allting är så städat och ordentligt. På ytan. På Språk- och Litteraturcentrum får den danske lektorn problem med den svenska mentaliteten. Han är en man i sin bästa ålder, men det är ändå som om allting håller på att krackelera. Både på jobbet och på hemmaplanet. Det hela startar med att han ligger med en rysk student i muslimernas bönerum. Så ska det inte gå till. Sedan skäller han ut vaktmästaren medan denne har kaffepaus och äter wienerbröd, fuskar sig igenom förberedelserna inför personalfesten och fattar agg mot fruns forskarkollega. Hur ska han få livet att hänga samman?

Utdrag ur boken:
Jeg forklarer min situation. Jeg siger, at det er en EMERGENCY, at der ligger eksaminer inde på mit skrivebord, som jeg bliver nødt til at få fat i. De skal nemlig være rettet til i morgen.
Et øjeblik, siger han, og så går det riktig lang tid. Hvad fanden laver han? At en underviser forsøger få fingrerne i sine eksamensopgaver er vel ikke så ekstremt?
Nu er han der igen. Han forklarer mig, at problemet kan skyldes, at jeg ikke har fornyet mit password. Fornyet mit password? Hvad skal det betyde? Han svarer, at det af sikkerhedshensyn skal udskiftes hver tredje måned. Ellers holder det simpelthen op med at du.
Okay, så siger vi det, men hvad gør jeg så nu? Har du ikke mulighed for at slippe mig ind, så jeg kan få fat i de skide opgaver? Jeg mener, kan du ikke gøre noget, centralt, der hvor du sidder? Pause. Så kommer stemmen tilbage. Det kunne han måske nok, lukke mig ind altså, men hvordan ville det se ud, hvis han sådan begyndte at lukke folk ind til højre og venstre?


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Balloner forbudt :


KatarinaLJ 2017-07-28 19:11
Balloner forbudt av Robert Zola Christensen finns ännu så länge bara på danska, men den är otroligt underhållande och bjuder på en hel del utifrån-syn på Sverige och på den mentalitet som vi alla bara lever med. Handlingen utspelar sig i Lund på universitetet och i en småborgerlig och akademisk familjemiljö där den danske berättarens temperament många gånger hamnar i kollision med hur man i Sverige anser att saker och ting ska gå till. Den manlige berättaren, som är otrogen mot sin fru med en kvinnlig student från Ryssland, framstår som självgod, orimlig och sexistisk, men ställs samtidigt inför situationer som visar hans sårbarhet. Läsaren får sig till livs en parodi på ett manligt synsätt och ett resonemang som både förskräcker, fascinerar och roar utan att de för den skull övergår helt i fars. Det finns en del sanningar här, även om vi inte alltid vill se dem...
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Balloner forbudt


  Köp boken som film på cdon: