bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Sekten på dimön
Sekten som återuppstod
Liknande böcker:
Blod på snö
 J. Nesbø
Flykt in i faran
 D. Kyle
Svart Guld
 A. Maclean
Trasdockorna
 M. Ahlstedt
Liljegårdens hemlighet
 M. Sandemo
Främlingen
 H. Coben
Örnen har landat
 J. Higgins
X. Den sista platsen.
 J. Ajvide Lindqvist
Miniatyrerna
 R. Fish
Vi har alltid bott på..
 S. Jackson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSektens barn

 
Författare: Mariette Lindstein
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning, öar, sekter
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789137150499
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sista delen i hyllad sekttrilogi

Femton år har gått sedan Sofia flydde sekten på Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men när en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han är redo att ta sin sekt ut i världen och blir med sitt nya miljömedvetande mer populär än någonsin.

Men bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. Två av dem är sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjänst. Men ju äldre Thor blir, desto mer växer tvivlen. Vem är egentligen Franz Oswald? Och hur långt är han beredd att gå för att behålla sin makt?

Sofia driver numera ett härbärge för unga människor som flytt från sekter, men det totalförstörs av stormen. Samtidigt kämpar hon mot vetskapen om att Franz Oswald kan vara far till hennes dotter, Julia. Hon har lovat sig själv att aldrig mer ha någon kontakt med honom, men det visar sig vara svårare än hon trott. Franz Oswald använder all sin list för att nästla sig in i hennes liv och plötsligt befinner hon sig återigen i sektledarens grepp. Men den här gången är det inte bara henne han vill komma åt - utan också hennes dotter.

Sektens barn är den dramatiska upplösningen på serien om sekten ViaTerra, där makt, manipulation och våld är en del av vardagen.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sektens barn :


BlommigaBarbro 2017-06-20 00:51
Åter igen en riktigt spännande och välskriven thriller av Mariette Lindstein som verkligen är en lysande thrillerförfattare. Boken liksom de två tidigare ViaTerra-böckerna är nästan lite väl otäcka för min smak med lite väl mycket våldstortyr. Men sticker ut, det gör dem verkligen! Dessutom är karaktärsporträtten väldigt bra och slutet långt ifrån förutsägbart. Men nu hoppas jag att hon låter sektvärlden vila ett tag, hon skriver så pass bra att hon lätt borde kunna hitta på en ny spännande serie. Jag ser fram emot framtida böcker av henne!
Jag lyssnade på ljudboken och vill ge en stor eloge till Gunilla Leining som verkligen är en jättebra och nyanserad uppläsare!
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas! Men böckerna bör läsas i ordning!
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till Sektens barnKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: