bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blå villan
Liknande böcker:
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSommarön

 
Författare: Eva Frantz
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, öar, finland
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789515240040
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


” – Extra kufiskt gäng den här veckan, sa Kurre muntert och slog sig ner på en ölback.– Tycker du det? Många chefer. Undrar om de har kommit överens om att semestra tillsammans?”I Porkala skärgård ligger Sommarön som är försäkringsbolaget Axelssons sommarparadis. Här finns stugor som personalen kan hyra för en symbolisk summa. Denna vecka är alla stugor upptagna: Det är meningen att chefer, försäljare, it-personal och kundtjänst skall umgås med varandra under fria former, familjerna är också med – mer eller mindre motvilligt. Allt är upplagt för sol, bad och lagom mängder lådvin till grillbiffarna.Mitt i veckan hittar någon diabilder från somrar på 1970-talet och alla deltar i bildvisningen. På natten blir det ett oherrans oväder och så lägger sig dimman över ön. Öborna inser att de har drabbats av den moderna människans yttersta form av utsatthet – smarttelefonerna har slutat fungera. Nervositeten sprider sig och alla skulle helst lämna ön så snabbt som möjligt. Döden står på lur …Eva Frantz debuterar med en deckare där finlandssvensk sommarstämning och en skickligt byggd intrig kombineras med hög igenkänningsfaktor och humor.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sommarön :


BlommigaBarbro 2017-06-08 23:53
Jag fick min första kontakt med den mycket charmiga Eva Frantz genom programmet ”De Eurovisiia” som är ett program inför Eurovision song contest som sänds varje år på den svensktalande YLE-kanalen. Programmet som till skillnad från den svenska motsvarigheten- har alltid haft trevliga och positiva gäster, och jag fick tidigt en mycket positiv bild av programledaren Eva Frantz. Så jag fick för mig att googla henne och fick då till min förvåning se att hon dessutom var författarinna och att hennes debutbok gick att beställa på Adlibris- inte bokus- konstigt nog. Jag tilltalades snabbt av bakgrundstexten och skickade efter ett exemplar. Och nu har jag också läst den.
Och jag kan inte annat än hylla Eva Frantz för den mycket positiva läsupplevelsen. Sommarön är en blandning av roman, komedi och deckare och slutresultatet blir så väldigt bra. Miljöskildringarna är strålande, intrigen bra, humoristisk, spännande. Språket är bra och lättläst- sidorna for fram som bara den för mig. Men det mest positiva är nog ändå de sympatiska karaktärerna. Även om det som i verkliga livet finns mindre bra personer, så lyckas Eva Frantz till skillnad från andra författare att leta upp något bra i varje karaktär och skapar på så vis en fantastiskt bra och humoristisk snälldeckare som jag inte annat kan än att älska! Synd bara att den tog slut så snabbt! Nu vill jag läsa fler böcker av Eva Frantz! Kan varmt rekommenderas!
Mitt slutbetyg blir, en mycket stark 5:a!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sommarön


  Köp boken som film på cdon: