bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Tuppen är död
Liknande böcker:
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Middagstimmen
 D. Hansen
En aning övermogen
 C. Gustavson
Styr din plog över de..
 O. Tokarczuk
Kantstötta porslinsugg..
 M. Estling Vannestål
Mormor på rymmen
 K. Branzell
Boel och Oscar
 J. Sundström
Damen med bysten
 K. Brunk Holmqvist
Hut går hem
 G. Silva

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMin käre Hugo

 
Författare: Ingrid Noll
Genre: Roman
Ämnesord: humor, tyskland
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9789137110837
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den 83-åriga Charlotte är fortfarande mycket spänstig och klär sig i gräsgrön overall och joggingskor. Hon väntar besök av sin svåger Hugo, efter många års avsomnad kontakt. Charlotte är ganska svag för honom, han har ju dessutom under perioder varit hennes älskare. Charlotte har vissa förväntningar inför Hugos ankomst. De kanske kan få några romantiska år tillsammans? Men de bär också på en gemensam hemlighet för när allt kommer omkring finns det inte bara kol i källaren... I Min käre Hugo finner vi ytterligare en av dessa starka och lätt egensinniga kvinnor vi känner från Ingrid Nolls tidigare böcker. Och hon skriver på sitt sedvanliga absurda och realistiska vis med humor och ironi. Ingrid Noll, född i Shanghai och sedan 1949 bosatt i Tyskland, fick ett storartat genombrott med Tuppen är död. Därefter har även Mina älskades huvuden och Den lömska apotekerskan publicerats. Ingrid Noll har av Der Spiegel utnämnts till Tysklands mest framgångsrika kriminalförfattarinna. Min käre Hugo såldes i 100 000 exemplar under de första fem veckorna!

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Min käre Hugo :


BlommigaBarbro 2017-04-25 15:09
Jag vill ju så gärna tycka om den! Och den är söt på sina ställen, men för det mesta känns den tyvärr meningslös och ointressant. Jag älskade Ingrid Nolls debutroman: Tuppen är död som var allt jag eftersöker i böcker, rolig, spännande, rappt skriven, med härliga karaktärer- en bok som man inte annat kan än att sträckläsa. Men tyvärr har inte hennes böcker efter debuten ens kommit upp halvvägs så bra som just Tuppen är död. Det här är den tredje boken jag läst efter Tuppen är död (den fjärde av Ingrid Noll sammanlagt) och det finns en till översatt på svenska- men jag vet ärligt talat inte om jag tänker läsa den. Däremot tänker jag absolut läsa om Tuppen är död- och det många gånger!
Uppläsaren Margreth Weivers som läser den här kassettboken är däremot helt fenomenal. Hon läser väldigt engagerande och har ett härligt tonfall. Det är tyvärr det enda positiva jag kan säga.
Mitt slutbetyg blir därför en simpel, 2:a!
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Min käre Hugo


  Köp boken som film på cdon: