bokrecensioner boktips

Malin+Rasmus=Sant

Författare: Moni Nilsson - Brännström
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, ungdom
ISBN: 9127087514


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Malin och Rasmus och de andra från klass 6b har börjat 7:an, fast i olika klasser, och Malin inser att det går fort att komma ifrån dem som man tidigare har varit så nära och känt så väl. Men hon är fortfarande lika kär i Rasmus, och har drömt hela sommaren om att få träffa honom igen. Rasmus har också drömt och längtat, och ändå blir det inte riktigt som de tänkt sig. På högstadiet är det viktigaste nämligen att inte göra bort sig, att inte blotta sin sina känslor, att inte visa sitt riktiga jag.
Malin umgås mest med Emelie och Knutte, medan Rasmus hänger ihop med skolans tuffa gäng. Inte förrän på Luciadiscot i slutet av terminen blir de äntligen ihop, men att vara ihop med Rasmus är inte helt lätt. Han vill så mycket, saker som Malin känner att hon inte är redo för, och när Rasmus blir ihop med Elin i 8:an krossas Malins hjärta. Aldrig, aldrig, aldrig att hon kommer att bli så kär igen. Som tur är träffar hon en annan kille. Han heter Tsatsiki och är mycket barnsligare. Det tycker Malin är skönt. Med honom kan man vara kompis. Med honom kan man hitta på roliga grejer. Med honom kan hon vara sig själv – vem det nu är ...

Men Rasmus kan Malin aldrig glömma, för man glömmer ju inte sin största kärlek. Fast när klassfesten för alla från gamla klassen äntligen går av stapeln i slutet av 7:an, och Rasmus vill bli tillsammans med Malin igen, spelar hon svårfångad. Om hon ändå sagt ja till Rasmus med en gång! Då hade aldrig det hemska, det fruktansvärda, hänt. Det som kom att prägla Malins liv så länge efteråt.Utdrag ur boken:
''Ja visst gör det ont.

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterblekna?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
och det som stänger''

- Karin Boye

Medelbetyg: 3,91 (22 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Malin+Rasmus=Sant :
2004-09-17 18:30
Det här är en fortsättning på Klassresan, där Malin och Rasmus blev ihop. På sommarlovet längtar de nästan ihjäl sig efter varandra, men när de träffas blir det inte riktigt som de har tänkt sig .. Jag tycker att boken var bra, men jag tycker att författaren beskriver oss ungdomar på ett fel sätt. Hon skriver att de dricker, röker och har sex redan när de är tretton år. Vilket inte stämmer särskilt bra..
Betyg 4
2005-02-01 13:28
Detta är den bästa boken jag någonsin läst.. Och den är så värklighets baserad så.. Man känner verkligen igen sig (: .. MAN GLÖMMER ALDRIG SIN FÖRSTA KÄRLEK
Betyg 5
2005-03-20 14:44

Riktigt bra.
Underhållande läsning,
dock inget litterärt mästerverk.
Betyg 3
2005-08-08 20:50
Jo det är en läsvärd bok, både tragisk och hoppfull på samma gång. Men favoriterna hos Brännsträm är böckerna om Tsatsiki och Sejtes skatt förstås.
Betyg 4
2007-03-15 20:40
BRA men inte någon jätte favorit. vanlig ugdomsbok.
Betyg 3
2007-09-23 16:11
har inte läst den men måste verkligen göra , alla mina kompisar som har läst tyckte den var jätte bra och hade gråtit flera gånger när dom had läst !
2008-03-27 13:20
Det här är den andra boken om Malin. Den första heter Klassresan som också väldigt bra, men den här är ännu bättre! Den här boken passar för alla åldrar. Det som är kul med Monis böcker är att personer från andra böcker som hon har skrivit dyker upp i boken. I denna bok dyker Tsatsiki upp, det tycker jag är roligt.
Boken är sorglig, mysig och fin. Jag rekommenderar den verkligen till alla!
Betyg 5
2008-05-08 17:31
Jag tyckte att den var väldigt bra. sorlig och rolig! jag rekommenderar alla att läsa den;)
Betyg 5
2008-11-11 17:05
Ovanligt bra bok för denna genren men inte en superbok, både rolig och sorlig...
Betyg 3
2008-11-16 21:44
Helt okay bok med söt kärlekshistoria, men på slutet klantade hon verkligen till det. Kunde vara mycket bättre genomtänkt, det kändes inte verkligt det som hände.
Betyg 3
2009-04-01 20:48
Det var ett bra tag sen jag läste den här nu, fast jag minns att jag tyckte den var rätt bra. Bättre än den första iallafalla. Fast jag tyckte ändå att det som hände Rasmus var lite överdrivet. Det passade inte riktigt in i berättelsen, även om verkligheten kan överraska en precis som det vill.
En tvåa.
Betyg 2
2009-04-02 17:39
Den bästa boken jag läst! Man känner igen sej, och den berättar presis hur det är att vara i den ålden, asså Faan va bra den är, fast så jävla sorjlig i slutet:/ Men man känner igen sej i det mästa....
Betyg 5
2009-04-22 19:59
En bok som är
värd att läsa helt enkelt
Betyg 3
2009-04-29 22:26
Jag håller med om att handlingen passade bättre till typ...kanske 15 åringar och inte 13 men den var väl ändå OK fast jag kände inte igen mej i nåt.
Betyg 3
2009-09-09 18:58
Längesedan jag läste boken men köpte den för ett tag sen iallafall. För jag kommer ihåg att jag tyckte att boken var otroligt bra. Tårarna rann och samtidigt fanns det glada stunder. Fin och sorglig kärleksbok!
Betyg 4
2009-10-02 15:45
Detta var min favoritbok när jag var i yngre tonåren, därför kan jag inte låta bli att ge den högsta betyg.
Betyg 5
2010-02-12 20:34
Jättebra bok :D men slutet kunde ha varit mycket bättre än det var. Det var sorligt - vilket var bra - men det hade kunnat vara mycket djupare skrivet och det gick alldeles för fort. Jag fattade inte hur det kunde bli som det blev i slutet, asså det bah stod typ: -det-har-HÄNT-, inte hur det hände och så!
Men varför tog Brännström med karaktärer från andra av hennes böcker, egentligen?
Men den var jättebra, så den får i alla fall en fyra
Betyg 4
2010-11-13 02:14
Det är fan den bästa boken jag har läst. Jag har läst den säkert 6 ggr. Den stämmer in på mitt liv, och jag gråter alltid i slutet av boken. Jag kan boken helt utan till tp.. Nä de är den bästa boken å så är de bara...
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Malin+Rasmus=Sant
Liknande böcker:
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Moxie
 J. Mathieu
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton