bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerI väntan på liv

 
Författare: Marika Kolterjahn
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, ungdom
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9188877280
 
Spänning:  2
Romantik:  3
Lärorik:  7
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Marta går i ettan på gymnasiet. Ingenstans känner hon sig hemma, aldrig kan hon vara sig själv. Tills hon så småningom förstår vad det faktiskt är hon känner för en tjejkompis …Denna debutroman handlar inte bara om hur det är att förstå att man är homosexuell, det är också en intensiv och övertygande berättelse om tonårslivets längtan efter att det riktiga livet ska börja.Marika Kolterjahn fick debutantpriset Slangbellan för I väntan på liv. Motiveringen löd: ”I berättelsen om en ung flickas erövrande av sin identitet har Marika Kolterjahn med konstnärlig kraft gestaltat det djupt mänskliga i hur vi når fram till oss själva när vi når fram till andra.” Slangbellan delas ut av Sveriges Författarförbund.


Utdrag ur boken:
fdkdmsklds

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av I väntan på liv :


annis 2004-09-16 21:29
Boken handlar om en tjej, Marta som går först året på gymnasiet. Hon väntar på att hennes liv ska börja samtidigt som hennes liv pågår för fullt. Hon känner att hon inte riktigt passar in bland hennes kompisar. Tills hon sedan förstår att hon är kär i sin tjejkompis Rita. Hon känner att hon är onormal, hon försöker dölja sin homosexuallitet…
Hon försöker söka hjälp hos RFSL, en förening för homosexuella. Där träffar hon Rebecka, och de börjar umgås. Nu börjar hon även få känslor för henne …

Marika Kolterjahn som är född år 1974 började skriva berättelser när hon bara var åtta år. Då handlade berättelserna mest om daggmaskar som bråkade, om marsmänniskor och om pirater som var på farliga äventyr. I väntan på liv är hennes första bok, och den har belönats med bokpriset Slangbellan. Marika har också skrivit en bok som heter ”Allt är mitt fel förstås” som kom ut år 2002.

I väntan på liv handlar om att hitta sin identitet och grupptillhörighet, att söka sig fram bland vänner för att hitta de verkliga vännerna, och att överrumplas av en kärlek som man inte förväntar sig eller ens önskar sig från början, en homosexuell kärlek. Jag tycker boken var väldigt bra, den har ett väldigt bra budskap. Men man ska nog vara lite äldre för att läsa boken och förstå.
Betyg 3

Mimmi82 2005-02-16 16:02
Det här är en ungdomsbok, som handlar om 16-åriga Marta. Hon är en ganska tillbakadragen, grubblande tjej. Det som upptar hennes tankar allra mest är att hon precis upptäckt att hon gillar tjejer. Hon funderar mycket över saker som om hon ska berätta för familj och vänner, hur de kommer att reagera, om hon någonsin kommer träffa en tjej, var man träffar likasinnade, och så vidare. Kort sagt tankar som jag tror de allra flesta haft eller har. En bok att känna igen sig i, alltså. Ganska lättläst, och även om Marta grubblar och oroar sig en hel del så går det bra för henne till slut, hon kommer ut för vänner och föräldrar, som tar det rätt bra, och hon träffar en tjej som blir hennes flickvän.

[Denna recension har tidigare publicerats på http://www.saffo.se/recensioner.htm ]
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till I väntan på liv


  Köp boken som film på cdon: