bokrecensioner boktips

Butcher's Crossing

Författare: John Williams
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, mat, hälsa, natur, historia, kärlek, jakt
ISBN: 9789127148741


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Butcher's Crossing :
2017-03-21 15:33
Studenten Andrews kommer till Butcher's Crossing för att han letar efter det vilda och ursprungliga. Han bekostar en buffeljägarexpedition där han själv ska deltaga. Färden går till Coloradobergen där en av jägarna sett en hjord på flera tusen bufflar för tio år sedan. Det blir ett händelserikt år för Andrew eftersom de blir insnöade i bergen. När snön kommer gäller det bara att försöka överleva de första dygnen. Efter det gäller väntan många månader för att invänta våren. När de är på hemfärden så inträffar en katastrof och när de når byn är allt förändrat mot när de for iväg. Mycket bra roman.
Betyg 4
2017-04-17 10:57
Hörde den som Radioföljetong och följde med på halva färden. Williams är en fantastisk författare, men i längden blev berättelsen för påfrestande.
Betyg 3
2021-03-18 07:59
Butchers Crossing John Williams i översättning av Eva Johansson Natur och Kultur 1971

Hade jag inte läst Stoner och älskat den, så hade jag nog inte valt John Williams Butchers Crossing, men så här efteråt så är jag glad för det. En modern western är nog en bra beskrivning av detta verk. Det är skrivet 1971, men tiden är 1870-tal.

Efter att Andrews far gått bort beger han sig ut på en resa, utan avsikter känns det som. bara bryta med det gamla. Han dras till nybyggarland, westernland och buffeljakt, något som han inte har någon som helst kunskap om. På saloonen i Butchers Crossing träffar Andrew några män som är villiga att ta med honom till dalen där en stor buffelhjord fridfullt lever sitt liv.

Berättelsen rör sig sakta framåt, landskapet och människorna porträtteras genom Andrews ögon, han betraktar hela tiden sina kamrater, med betoning på betraktelse, för han lägger inga egna synpunkter på deras beteende. Ett ord kommer fram för mig, förundran.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Butcher's Crossing
Liknande böcker:
Den blå gardinen
 S. Nilsson Bassell
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Fiskarens barn
 V. Österman
Hem till Niemis
 A. von Sydow
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck
Förrädaren
 S. Scarrow
Vargens krig
 B. Cornwell
Er tredje man
 D. Rudberg
Blodgärning
 T. Svensson
Samma Författare: