bokrecensioner boktips

Guldburen

Författare: Sanna Ehdin
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, sexmissbruk
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789187371073


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Under en semestervecka i den trendiga sommarstaden Båstad träffar journalisten Cora den etablerade finansmannen Richard. Det slår genast gnistor om paret och de inleder ett passionerat och lekfullt förhållande. Relationen bygger på en överenskommelse som tar dem ut på erotiska äventyr där Cora utforskar sina gränser. Boken tar läsaren till en rad spännande platser och upplevelser i Stockholm, Berlin, Paris, Köpenhamn och St Barths i Västindien.
Allt börjar lovande men med tiden dras Cora in i en allt större destruktivitet. Richards personlighet och starka dragningskraft gör det svårare för henne att skilja hans behov från hennes. Hon överskrider sina gränser och tappar till slut bort sig själv.
Det är ett svindlande men riskabelt kärleksäventyr som tar huvudpersonen ut på yttersta grenen och slutligen tvingar henne att göra sitt livs viktigaste val. Bakom den vackra ytan och det som hon trodde var den sanna kärleken finns ett bråddjupt mörker som döljer starka krafter inom dem båda.
Medelbetyg: 1 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Guldburen :
2017-03-03 18:16
Nej, det här var inte alls bra. Vissa som har recenserat har reagerat negativt på alla sexbeskrivningar, att de har varit allt för detaljerade. Jag är inte särskilt pryd i kanten, men jag tycker faktiskt inte att det var särskilt mycket att reagera på. Tvärtom känns sexbeskrivningarna väldigt tråkiga. Boken i sig om den kortats ner radikalt hade kunnat bli helt okej, men nu tråkar den endast ut mig. Intrigen känns ogenomtänkt och karaktärerna platta och ointressanta. Den berör mig helt enkelt ingenting. Dem som läser den här för erotikens skull, rekommenderar jag att kolla in Unni Drougge & Kerstin Thorvalls romaner istället.
Till råga på allt dessutom en riktigt tråkig uppläsning av Julia Dufvenius!
Mitt betyg, blir tyvärr en 1:a! Ingenting som åtminstone jag kan rekommendera!
Betyg 1
2017-04-28 12:31
Trist, fantasilös och platt. Det är uppenbart att författaren skrivit av sig sina egna upplevelser i terapisyfte, vilket inte behöver vara fel, men boken har väldigt lite att förmedla till läsaren.

De enda sekvenser i boken som författaren lägger energi bakom är beskrivningar av mat, kläder och terapiformer, vilket förstärker intrycket av en väldigt ytlig bok som försöker verka djup. Det blir bara en orgie i självömkan och offermentalitet.

Förlaget kanske hoppades på att sexscenerna skulle sälja, men de är platta och utan känsla. Antagligen för att författaren inte kan se tillbaka på dem objektivt ännu.
Betyg 1
2021-01-01 15:16
Håller med de andra kritikerna: för mcket onödiga detaljer om kläder och " de rättaa örhängena" etc. Erotiken kändes naiv efterapad "kärleksnovellstil"
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Guldburen
Liknande böcker:
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg
Julia och Jack
 A. Lönnqvist
Samma Författare: