bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
An Unsuitable Job for..
The Skull Beneath The..
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBöjelser och begär

 
Författare: P. D. James
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, natur
ISBN: 9100502308
 
Spänning:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Adam Dalgliesh, välkänd intendent vid Londonpolisen, har ärvt en gammal kvarn av sin faster. Den ligger vid Norfolks kust och är inredd till en originell men utomordentligt trivsam bostad. Går han upp i kvarntornet - varifrån hans faster, verksam som ornitolog, studerat omgivningens fågelliv - möter honom en vidsträckt och intagande kustutsikt som bara störs av ett kärnkraftverks hotfulla silhuett. Han känner människorna i närheten och vet att kraftverket väcker blandade känslor: det ger arbetstillfällen men är samtidigt ett påtagligt miljöhot. Den verksamhet som utövas av en protestgrupp balanseras av upprepade informationsmöten på kraftverket.
I trakten har inträffat en serie mord, alla uppenbarligen begångna av samma gärningsman. Ett karaktäristiskt och bisarrt mönster upprepas. Några av offren har arbetat på kärnkraftverket och förstämningen är stor. De upprörda känslorna mildras inte av att polisen upprättar en spaningscentral i lokalerna. Dalgliesh upprörs, som alla andra, av morden, men deltar inte i utredningen. Det är inte hans distrikt och tillförlitlig kompetens förmodas finnas hos den lokala polisen. Dessutom umgås han med några av dem polisen önskar höra...

Utdrag ur boken:
Och sedan hade den där häxan sagt: "Sluta upp med att vara hysterisk. Det är det enda ni duger till, hotelser och våld."

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Böjelser och begär :


gun 2017-01-28 12:50

Adam Dalgliesh får i den här boken finna sig i att ha en mindre roll i detektivarbetet än annars. Han tillbringar sin semester på den ärvda kvarnen och tar sina strövtåg på stranden. Där kommer han att upptäcka en mördad kvinna som har visslarens signum. Visslaren är det namn som getts seriemördaren som härjat i trakten. Den mördade kvinnan arbetar på kärnkraftverket precis som några tidigare offer. Men allt är inte så enkelt som det tycks och det finns åtskilliga misstänkta. Adam Dalgliesh har sina aningar. Det finns många intressanta karaktärer i berättelsen. Boken är bra som förströelse men är inte en av P. D. James bästa.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Böjelser och begär


  Köp boken som film på cdon: