bokrecensioner boktips

Gråt inte över spillt vin

Författare: Ann U. Birgersdotter
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789185635511


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mita närmar sig aningen skräckslagen femtioårsstrecket. Hon är sjukskriven från jobbet bakom fiskdisken på en stormarknad, lätt överviktig, röker för mycket och känner sig allmänt ful och bitter. Ändå önskar hon sig evigt ung, men utan botox och silikonlyft. Ofta hamnar hon i blåsväder, då hennes känsloliv pendlar upp och ned som en expresshiss.

Nu har Mita isolerat sig hemma i lägenheten och vill egentligen inte visa sig för någon, knappast ens för Billy, som hon har ett ambivalent särboförhållande med. Ett förhållande som får henne att känna sig än mer oduglig och oönskad - "Han behöver mig ju bara för sin egen tillfredsställelse, någon att sova hos mellan sina fotbollsresor".

Med en stor portion självironi och sin giftiga tunga hankar hon sig ändå fram. Sitt liv lever hon framför sin dator. På ett kvinnoforum finner hon Bibi, en blåögt naiv kvinna, som efter en skilsmässa nu vill ta igen allt hon missat, genom ivrigt kontaktsökande på olika dejtingforum.

Gråt inte över spillt vin är berättelsen om en svensk Bridget Jones, en roman om en medelålders kvinnas känslostormar - samtidigt späckad av dråpliga inslag och mixad humor.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gråt inte över spillt vin :
2016-12-18 13:41
Om man bortser från några mindre korrekturfel, tycker jag att det här var en riktigt feel.good bok. Mita påminner något om Unni Drougges, Berit Hård. Jag känner igen mig själv i mycket av Mitas problem. Hennes rökning, hennes vikt som envist inte ändrar på sig och hennes oro för åldrandet. Kort sagt är det här en väldigt trevlig och lättläst bok som jag varmt rekommenderas till alla kvinnor som panikslaget närmar sig 50-årsstrecket. Även om den passar lika bra för oss 55+! Rekommenderas varmt!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gråt inte över spillt vin
Liknande böcker:
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Vid skiljevägen
 . Runa
Bara en mor
 R. Jacobsen
Ormens år
 U. Ewerman
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Åh William
 E. Strout
Samma Författare: