bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ett fall för Claire Rö..
Liknande böcker:
Serotonin
 M. Houllebecq
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Middagstimmen
 D. Hansen
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Köttets tid
 L. Wolff
I chefens revir
 S. Forslund
Dödens hand
 M. Yorke
Den andra dödssynden
 J. Guillou
En aning övermogen
 C. Gustavson
Styr din plog över de..
 O. Tokarczuk

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFina damer äter inte smörbullar!

 
Författare: Margareta Söder
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa, mord, humor, historia, kärlek, kultur, spänning
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789175651958
 
Spänning:  6
Romantik:  5
Humor:  7
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Möt: bullbakande Alice, kedjerökande Norma, inbillningssjuka Görel och den ständigt gråtande Eva, samt deras närmaste vänner och familj i den här lite udda romanen som delvis utspelar sig i Visby och Stockholm, samt i ett inre Intets tillbakablicksland: Teheran 1979 och Tirana 1985.

Detta är berättelsen om tre goda väninnor som känt varandra sedan skoltiden: Alice, Norma och Görel. Samt om medelålders Eva, den lita för runda, tröstätande kvinnan som i bokens början precis har blivit änka. Det är en berättelse om vänskap, åtrå och kärlek, men också om förträngda hemligheter som kommer upp i ljuset, om ilska, bitterhet och mobbning. Om drömmar som aldrig gått i uppfyllelse, om sinnessjukdom och ond bråd död.
Berättelsen utspelar sig i ett vårigt Visby, samt i Stockholm där damerna tillsammans med Carro och Margareta (alla medlemmar av bokklubben, Lyckan/Framtiden) åker för att träffa den största nutida författaren av kriminallitteratur som ständigt toppar bästsäljarlistorna.

Och det är där som allting händer. En av damerna blir upp över öronen förälskad, en annan faller ner i ett mörkt hål som hon inte kommer uppifrån, en av dem beger sig av till skogs och en annan ger sig ut på stan för att handla cellgifter. Detta är enbart några av händelserna i den här dramatiska men också humoristiska skildringen av fyra goda väninnor som hållit ihop livet igenom och nu närmar sig de sjuttio.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fina damer äter inte smörbullar! :


BlommigaBarbro 2016-12-15 17:59
Fullkomligt galen bok som jag inte annat kan än älska! En vänskapsbok om fyra bokintresserade väninnor i övre medelåldern, två av dessa är mulliga rultor som lever på smörbullar, samt en depressiv kedjerökare och en självmordsbenägen hypokondriker. Det kanske inte låter så värst roligt, men det var den. Underhållande på ett befriande plan, sprängfylld av svart underhållande humor. Men det finns också ett allvar där. Och berättelserna om Iran-79 och Albanien-85 var väldigt intressanta och välskrivna. Det här är en väldigt välskriven och underhållande bok som jag sträckläste långt in på småtimmarna inatt. En riktig bladvändare! Stark femma! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fina damer äter inte smörbullar!


  Köp boken som film på cdon: