bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Lyckan är ett lån
 E. Poulsen
Mormor på rymmen
 K. Branzell
Döttrar
 H. Henning
Om jag ger dig ett barn
 A. Zachrisson
Boel och Oscar
 J. Sundström
Svar till "Ensam -42"
 E. Busch

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen lilla bokhandeln i Paris

 
Författare: Nina George
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789170283901
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jean Perdu vet precis vilka böcker de olika kunderna bör läsa för att orka med sina livsproblem. I sin flytande bokhandel, en pråm som även kallas Det litterära apoteket, säljer Perdu romaner som medicin för att kurera livets plågor. Det enda hjärta han inte kan laga är sitt eget, som har plågat honom under 21 år, sedan den ljuvliga Manon från Provence lämnade honom medan han sov. Bakom sig lämnade hon ett brev - som Perdu aldrig kunde förmå sig att läsa.

Förrän en sommar, sommaren som ändrar allt och förmår Monsieur Perdu att lätta ankar. I sällskap av en ung, geniförklarad författare med skrivkramp och en kärlekskrank italiensk kock ger han sig ut på en resa längs Frankrikes floder som tar honom långt in i hjärtat av Provence.

Den lilla bokhandeln i Paris är en internationell bästsäljare, fylld med värme och äventyr, och tillägnad alla dem som tror att sagornas kraft kan förändra människors liv.


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den lilla bokhandeln i Paris :


marta153 2016-10-04 23:06
Bara några sidor in i den här ganska typiska feel-good-romanen blir jag handlöst förälskad i huvudpersonen. Allt är typiskt för genren, det är banalt, förutsägbart och tillrättalagt. Nina George har lyckats med konststycket att beskriva alla medelålders kulturkvinnors dröm-man; en passionerad bibliofil som kan dansa tango som en gud, som bara väntar på att rätt kvinna ska dyka upp med sitt trollspö och väcka honom ur Törnrosa-slummern. Krydda detta med bokprat, god mat och en road-trip genom Frankrikes kanalsystem från Paris till Provence och succen är ett faktum. Ja, det är larvigt, men jag blir verkligen störtkär i Monseiur Perdu, och innan boken är slut har jag hunnit gråta floder också. Jag kan bara inte värja mig. Jean Perdu, je t'aime!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den lilla bokhandeln i Paris


  Köp boken som film på cdon: