bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDolken från Tunis

 
Författare: Aghata Christie
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
ISBN: 9132326874
 
Spänning:  8
Humor:  1
Lärorik:  8
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mannen satt som jag lämnat honom, i länstolen framför eldstaden. Hans huvud hade fallit åt sidan. På ryggen, strax under kavajkragen, syntes ett blankt föremål - en märklig dolk.Medelbetyg: 3,67 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dolken från Tunis :


Tidslösa 2004-09-04 22:07
en otroligt bra deckare av vår deckardrottning. 225 sidor
Betyg 5

Aechmea 2005-03-29 15:33
Som en klassisk deckare i engelska överklassens miljö, men med en sådan intressant vändning, och perspektiv att jag bara ville skratta rätt ut när avslöjandet kom. Underbart bra deckare.
Betyg 4

Greken 2006-05-25 14:53
Den sög kuk

Cookiefluff 2006-11-07 19:13
Mycket bra skrivet och även om man gissade vem mördaren var ibörjan så virrade man in sig i det hela och efter ungefär 3/4 in i boken orkade man inte gissa längre utan "go with the flow" och njöt av bokens ständiga vridningar men jag erkäner att vid slutet var man bara lycklig över att man visste säkert vem det var. ^^
Betyg 4

Jenny 2006-12-13 09:19
”Dolken från Tunis” utspelar sig i den engelska byn King's Abbott, med den belgiske privatdetektiven Hercule Poirot i en av huvudrollerna. Roger Ackroyd hittas en kväll mördad med en dolk i ryggen i sitt låsta arbetsrum och Poirot kallas dit för att lösa fallet. (Hur den ansvarige kommissarien kan tillåta att en privatdetektiv blandar sig i utredningen kan man ju undra? Men detta har väl dock alltid varit ett trovärdighetsproblem i många deckare.) Tillsammans med traktens läkare, dr James Sheppard, försöker han finna mördaren bland alla de (misstänkta) personer som befann sig på godset när Ackroyd blev mördad. För nog finns det gott om misstänkta i Ackroyds närhet, och som läsare får vi veta att hans granne har tagit livet av sig och efterlämnat ett viktigt brev (som nu är försvunnet) i vilket det fanns information om en viss utpressare. Det finns med andra ord mycket för privatdetektiven att nysta i, och i sann Agatha Christie-anda ska det finnas ledtrådar gömda i boken för att man som läsare ska ha en chans att lista ut lösningen innan den smarte Poirot gör det.

Den här boken är berömd för sitt överraskande slut, men i och med att det är andra gången jag läser ”Dolken från Tunis” visste jag vem mördaren är. Eftersom jag läste boken för första gången på engelska någon gång i grundskolan och då inte fattat så mycket av historien, kände jag att det var dags att läsa om boken. Boken är egentligen aldrig direkt speciellt intressant eller rolig att läsa, men den överraskande vändningen höjer boken ganska mycket.

Agatha Christie gör aldrig någon djupdykning i karaktärernas liv eller känslor, utan betoningen ligger alltid på lösningen av ett mysterium och alla de teorier och gissningar över hur mordet begåtts. Detta gäller i hög grad även ”Dolken från Tunis”, där man aldrig får veta något speciellt djupt om någon av personerna. Det skulle när jag tänker efter vara ganska intressant att faktiskt få veta vad som rör sig i karaktärernas huvuden eftersom många mördare i sådana här deckare alltid gör sig så mycket besvär för att döda någon.
Betyg 3

Love_Baloo 2008-09-18 18:46
Intressant att läsa en deckare så som de var skrivna förr - med bara fallet i fokus och långa slutpläderingar. men det blir lite för kortfattat för min del, fast ändå helt okej
Betyg 3

hämma 2008-09-25 15:42
det var en mörk natt...
sen har jag inte läst mer

sann 2009-11-25 18:44
lättläst, mysig deckare. intressant.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dolken från Tunis


  Köp boken som film på cdon: