bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
För att kunna leva, en..
 Y. Park
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh
Mitt krig mot Putin
 B. Browder
Ränderna går aldrig ur...
 A. Roslund
Sista rånet
 A. Adali
Falskspel - Livet i en..
 N. Pileggi
Twelve Years a Slave
 S. Northup
Expeditionen - Min kär..
 B. Uusma
blodsbröder
 T. Deogan

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn bluffpilots bekännelse-Thomas Salmes 13 år i himlen.

 
Författare: Thomas och Stefan Salme & Lövgren
Genre: Biografi
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789113048123
 
Spänning:  4
Humor:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den fantastiska historien om Thomas Salme - den svenske piloten som flög internationellt i tretton år med ett förfalskat pilotcertifikat. Thomas Salme (född 1969) växer upp i Stockholmsförorten Jordbro, spelar fotboll och hockey men drömmer om att bli pilot. När hans mamma dör i cancer ärver han en summa pengar och kan påbörja en utbildning för att få ett flygcertifikat, för ett mindre plan. För att bli pilot på riktigt krävs längre utbildning, fler flygtimmar och framför allt mer pengar. Det utgör dock inget hinder för Thomas, som börjar bluffa sig fram. Han studerar flygteknik på egen hand och pratar in sig på SAS Flight Academy, där det finns flygsimulatorer. Därifrån är steget inte långt från att förfalska ett trafikflygarcertifikat och på chans söka jobb som styrman för ett italienskt bolag. Och han får jobbet! En trettonårig karriär i cockpit tar sin början. Men även sanndrömmar har sitt slut och den dag som Thomas länge fruktat kommer i slutet av mars 2010. Han befinner sig på Schiphols flygplats utanför Amsterdam och ska flyga till Ankara för det turkiska flygbolaget Corendon, men han anar oråd. Vid gaten står flygplatspolisen och väntar. Efter 10 000 flygtimmar och 700 000 passagerare tar ett osannolikt äventyr slut. Eller? Det är här berättelsen börjar. Den riktiga resan där verkligheten hinner ifatt både Thomas och den som har fått i uppdrag att skriva hans livs historia, journalisten Stefan Lövgren. Historien om bluffpiloten Thomas Salme är fascinerande på många plan och handlar inte bara om hans högtflygande liv utan också om jakten på den perfekta storyn eller hur sökandet efter sanningen lätt blir en del av en annan lögn. Inget är vad det synes vara. Kan vi någonsin känna oss säkra när vi stiger på ett flygplan igen? "This is your Captain, Thomas Salme, speaking. Fasten your seatbelts, ready to take off in two minutes."

Utdrag ur boken:
SAS Flight Acadamy låg ute vid Arlanda och var känd i branchen som den ledande flygskolorna i Europa. Jag visste att de hade massa flygsimulatorer där. Då snackar vi inte Microsoft Flight Sim utan stora miljondollarssimulatorer i olika modeller- Boeing 737, Airbus 300 etcetera-som används för utbildning av piloter. Jag ville till varje pris flyga en sådan. Eller "till varje pris" var väl att ta i, för i verkligheten var det alldeles för dyrt att hyra in sig där. En timme i en av de där maskinerna kostade flera tusen kronor.
Men jag hade en ide.


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En bluffpilots bekännelse-Thomas Salmes 13 år i himlen. :


bonadea 2016-07-29 13:04
Helt otrolig historia, jag läste den med ett leende på läpparna, då det är inte klokt att man kan genomföra en sådan fräck bluff. Thomas Salmes har mod och medan jag läste så blev jsg mer och mer imponerad av honom och jag gillade honom skarpt för hans fräckhet.
En bluffpilots bekännelse är en bok med två historier, den försts är en fantastisk berättelse som man verkligen förbluffas av medan den andra är inte lika fantastisk men lika intressan. Thomas Salme historia vill vi ska vara sann medan Stefan Lövgren plockar isär den och ur bitarna kommer sanningen fram. Stefan Lövgren ger oss den riktiga Thomas Salme, inte anihjälten utan en kompliserad man, många kallar honom för mytoman , en man som kan snacka in sig hos alla och som inte har ärlighet som sin egenskap.
En bluffpilots bekännelse är läsvärd och intressan bok.
Sen är ju inte boken något mästerverk, det känns lite som att läsa en dagbok men ibland så spelar det ingen roll när historien är bättre än språket, och stilen.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En bluffpilots bekännelse-Thomas Salmes 13 år i himlen.


  Köp boken som film på cdon: