bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz
Brevvänner
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSommarsystrar

 
Författare: Judy Blume
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
ISBN: 9176437469
 
Romantik:  3
Humor:  2
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Victoria och Caitlin träffas första gången när de är tolv år. Två helt olika tjejer med vitt skilda bakgrunder som har hela livet framför sig. Caitlin är framåt och med vass tunga. Victoria försiktig och blyg.Under många år kommer de att tillbringa somrarna tillsammans i Caitlins fars sandiga hus där en djup vänskap och förtrolighet växer fram. De delar på alla hemligheter, svärmar för Bru och Von och fantiserar om vuxenlivet. De är oskiljaktiga.Med åren blir olikheterna tydligare och vänskapen sätts på hårt prov. Caitlin vägrar lämna ungdomens tid och flackar världen runt som en rotlösa själ medan Victoria satsar på utbildning och karriär. De förblir trots allt vänner även om kontakten mellan dem med åren blir mer sporadisk och till slut helt försvinner. En dag, efter många års tystnad ringer Caitlin och ber Victoria vara tärna på hennes bröllop. Det är med blandade känslor hon tackar ja. Och inte blir det lättare när hon får veta vem Caitlin ska gifta sig med....


Medelbetyg: 3,15 (13 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sommarsystrar :


h. 2004-08-23 23:56
en underbar bok. lättsam läsning men samtidigt är den sorglig och vemodig emellanåt... väl värd att läsas!!!
Betyg 4

replica 2004-12-28 18:11
Kommer inte ihåg så mycket om boken, fick den tipsad av en kompis. Den var väl okej. Skulle nog ge den en trea.
Betyg 3

Blondinmaddoz 2005-01-16 15:46
Ett tag sedan jag läste den, men jag tyckte att den var mycket bra!
Betyg 4

koala_75 2005-02-03 09:34
En mysig, lättläst liten berättelse.
Betyg 3

smillan1 2005-07-23 23:32
Mitt Livs Novell-artad dynga. Läs ej!
Betyg 1

Jenny 2006-06-20 09:51
Den här boken handlar om vänskapen mellan två flickor i tolvårsåldern, Victoria och Caitlin. De blir bästa vänner under sommarloven de tillbringar tillsammans. Victoria och Caitlin är olika som natt och dag. Caitlin är framåt och orädd medan Victoria är försiktig och blyg. Trots detta blir de oskiljaktiga under många år. Men allt eftersom tiden går kommer de längre och längre ifrån varandra även om de minns med glädje deras sommarlov när de var sommarsystrarna Vix och Cassandra. I boken får vi följa flickornas fantasier, drömmar om framtiden, kärlekshistorier och missöden. Med i bilden finns också många dolda sidor, lögner och svek. Allt är inte vad det syntes vara, för Caitlin är kanske inte den vilda och lyckliga kvinna som Victoria alltid trott?

Boken är bäst i början, när Victoria och Caitlin är yngre. Då är det kul att läsa och ta del av deras liv och hemligheter de delar. Men allt eftersom man kommer längre in i boken blir berättelsen tråkig, den tappar farten. Anledningen till det relativt låga betyget kan man också nämna de små korta avsnitt där andra personer i boken får komma till tals; ibland en del personer som man aldrig har hört talas om. Det blir helt enkelt alldeles för många karaktärer att hålla reda på och boken blir inte på något sätt rikare med dessa små avsnitt - snarare tvärtom! Men berättartekniken till trots så är den här boken ganska bra, den ger en stunds underhållning.
Betyg 2

Oline 2006-07-26 21:36
Hej!
En utvecklingsroman som handlar om relationer. Historien griper inte riktigt tag i en, men jag vet inte riktigt vad det är jag saknar i den. Det känns inte riktigt som jag är färdig när boken är slut. Jag skulle vilja följa med lite till...
Betyg 3

Joanna 2007-09-09 17:37
Absolut inget litterärt mästerverk, men jag tyckte att den var en mysig upplevelse med ett stort fokus på vänskap. Jag gillade den!
Betyg 3

ida_adi 2008-02-28 17:15
en av mina allra bästa favorit böcker som finns nära hjärtat. Har läst om den 3 ggr hittar nya saker hela tiden i den.
Mysig helt enkelt.
Betyg 5

animisha 2016-06-01 08:02
En ungdomsbok med mycket sex, som därför i det pryda Amerika anses vara en vuxenbok. Men det är likväl en ungdomsbok, som handlar om en osannolik vänskap - de här tjejerna skulle aldrig ha varit vänner mer än en sommar, om kärlek och relationer. Jag kan förstå att boken kan betyda mycket för yngre människor men den ger mig inget.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sommarsystrar


  Köp boken som film på cdon: