bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDödsbringaren

 
Författare: Rudolf Höss
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, krig, mat, politik, hälsa, mord, religion, historia, kultur
ISBN: 9789186527198
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


SS Kommendanten Rudolf Höss (1900-1947) var en av historiens största massmördare som personligen övervakade utrotningen av cirka två miljoner människor vid dödslägret i Auschwitz. Dödsbringaren är en nyutgåva av Höss självbiografi skriven före, under och efter rättegången. Denna nyutgåva innehåller sällsynta bilder, protokollet från Wannsee-konferensen (där den slutgiltiga lösningen beslutades och samordnades), originaldiagram av lägren, en detaljerad kronologi över viktiga händelser i Auschwitz-Birkenau. Höss slutliga brev till sin familj, förord från Auschwitz överlevande Primo Levi och Hoss sonson.

Höss memoarer står som ett av de viktigaste och dokument från förintelsen. Boken Dödsbringaren - jag var chef i Auschwitz är en del av den serie biografier som Lindqvist ger ut av och med personer som lag bakom vad vi idag anser vara ett av de storsta brotten mot mänskligheten. I denna serie av biografier får vi mota personer inom den nazistiska makteliten och människor som befann sig i deras närhet, men som hade oförmågan att första och stoppa det. Har står Rudolf Höss bok ut som en av de värsta da han utan omsvep beskriver hur miljoner människor moter sina öden i lägret Auschwitz - Birkenau, där han var chef under åren 1940-43.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dödsbringaren :


bokfrun 2016-01-16 01:26
Jag har läst väldigt mycket böcker om förintelsen som är skrivna av föredetta fångar.

Jag har även besökt Auschwitz och Birkenau.

Därför tyckte jag att det skulle vara intressant att läsa den här boken som är skriven av en som jobbade där.Det är sjukt hur allt detta fick förekomma, hur det kunde bli på det här viset.

Att folk inte såg någon annan utväg än att följa Hitlers lag.Här berättar i alla fall Rudolf Höss om avrättningar, massavrättningarna i gaskammrarna, hur barnen led av en sjukdom som heter noma, som äter upp ansiktet på dem innifrån och ut. Hur man eldade i massgravarna, hur man bunkrade ihop folk i brist på plats osv osv. Ja de flesta vidrigheter som försegick där.Rudolf själv blev satt i fängelset efter krigets slut och hängdes sedan.

Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dödsbringaren


  Köp boken som film på cdon: