bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Barndomshemmet : en ro..
 T. Stålmarck
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker36 dagar

 
Originaltitel: Candlemoth
Författare: R.J.Ellory
Genre: Roman
Ämnesord: depression, krig, politik, mord, historia, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789185269112
 
Spänning:  9
Romantik:  4
Lärorik:  9
Sorglig:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


R. J. Ellory har varit författare över femton år och samtidigt arbetat heltid med människor som lider av effekterna av långvarigt narkotikamissbruk. Han är gift och bor i West Midlands i Storbritannien. 36 dagar är hans första roman.Daniel Ford har 36 dagar kvar att leva. Nathan Verney och Daniel Ford var sex år när de träffades och blev bästa vänner. Trettio år senare döms Daniel för mordet på Nathan och han har nu en lång och ensam vandring till elektriska stolen framför sig. Fader John Rousseau vandrar den här sista månaden med Daniel och de rotar fram resterna av hans förflutna för att försöka förstå hur hans liv kunde få ett så tragiskt och onödigt slut. Berättelsen rymmer kärleken, sveken och vänskapen i en mans liv under de våldsamma händelserna i USA under 1950-, 60- och 70-talen. Det är också historien om det brutala mordet på Nathan Verney och skuldkänslorna hos den enda man som älskade honom."Männen som ser på oss är likgiltiga, reserverade och avskärmade. De måste vara det. Tror att om man fäster sig kan man inte frigöra sig. Sägs det. Undrar vad de ser när det mörknar, när de ligger där bredvid sina fruar och mörkret lutar sig mot ögonen och deras barn sover sin oskuldsfulla sömn. Och sedan den svala dagern som övergår i gryning och de vaknar och minns vilka de är, vad det är de gör, vart de ska när de ätit frukost och barnen gått till skolan. De kysser sina fruar och deras fruar ser på dem och i deras ögon anas den där stela och likgiltiga vetskapen att brödet, frukostflingorna och äggen de åt har betalts med blodspengar. Kanhända att de är skyldiga män, men de är likväl män. Rättvisa för nationen. Hoppas de har rätt. De hoppas vid Gud att de har rätt."En gripande roman såväl vackert skriven som skickligt byggd. Den bekräftar att Ellory är en stigande stjärna bland kriminalromanförfattare._ Sunday TelegraphUtdrag ur boken:
" Du är svart, sa jag , neger, afroamerika.,....du åker inte söderut.
"Just därför ska vi göra det , sa Nathan tyst.
"Åker vi söderut dör vi , sa jag rakt på sak.
Nathan nickade.
"Vi åker söderut för att det är det sista stället någon skulle kunna tänka sig att vi åkt, just för det du säger. Vi åker söderut för ingen nederlag med minsta förnuft i behåll skulle åka söderut och just därför kommer de att leta norröver efter oss.
" Men va Fan Nathan, du måste fatta av det som händer där nu att det är helt osannolikt att du inte skulle bli ihjälslagen och dumpad i nå't kärr.
Natten tittade upp mot mig och log
"Ett kärr här är bättre än ett kärr i ett land jag inte ens kunde namnet på för några månader se'n .
Jag satte mig .
Det fanns faktiskt metod i hans galenskap.


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av 36 dagar :


bonadea 2015-12-27 05:58
36 dagar är en sorglig, tragisk och vacker bok, en nostalgi berättelse av USA brutala historia under perioden 50 , 60 och 70 talet . Språket är vacker och tar oss tillbaka till en tid av oskuld och skuld, R.J.Ellroy är fantastisk historien berättare , och jag var fast från första till sista sidan.
Boken berörde mig djupt och jag såg allt framför mig som i en film . Att få tag i en sådan pärla till bok är en gåva och jag rekommenderar den starkt , läs den ni kommer inte att ångra er.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till 36 dagar


  Köp boken som film på cdon: