bokrecensioner boktips

Vredens dag

Författare: Magnus Alkarp
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, politik, historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789175451343


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Torsdagen den 7 augusti 1973 blir den svenske medborgaren Simon Krezensky överfallen på öppen gata i Stockholm. Han tvingas in i baksätet på en bil och får en huva över huvudet. Skräcken griper genast tag i honom. Men varför känner Simon så stark samhörighet med en av de kvinnliga gisslantagarna? Och varför har de så egendomliga krav? Svaret finns i händelser som utspelade sig i Polen 1944. Något som den kidnappade mannen ägnat trettio år att glömma.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vredens dag :
2015-12-19 12:23
Det finns bara en lugn och vanlig varelse i den här boken, och han heter Moses och är en gräsand! Resten av klientelet i boken är antingen skurkar eller hjältar, eller både ock. Oftast har de en massa olika namn och nationaliteter och kämpar på den goda sidan, eller på den onda, eller på båda, eller på ingen alls.
Ämnet för boken är mycket intressant: terrorism i Sverige under 1970-talet, med tydliga linjer tillbaka till nazismen i Tyskland under andra världskriget.
Författaren gör boken väldigt krånglig, och lägger ut massvis med dimridåer. I en värld av terrorister, så är detta en naturlig del av historien, men det blir för bra. Lösningen kommer på se sista sidorna, men då har man redan plöjt igenom 430 sidor av frågetecken.
Som sagt, anslaget är bra, språket är bra, men man blir trött innan man kommer till slutet.
Betyg 2
Liknande böcker:
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff