bokrecensioner boktips

Singöspionen

Författare: Anders Gustafson & Johan Kant
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789176290163


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

DEN 62-ÅRIGA KRIMINALINSPEKTÖREN SOLBRITT ANDERSSON och hennes man Rune har förverkligat sin dröm och köpt en sommarstuga på Singö i Roslagen. Av en granne får de höra talas om Singömordet, som skett på den närbelägna marinbasen 1986, strax efter att Olof Palme mördades. Trots att anläggningen var välbevakad lyckades gärningsmannen försvinna utan ett spår, och mordet är ännu ouppklarat.

Under sin semester kan Solbritt inte låta bli att göra egna efterforskningar. Sökandet efter sanningen sätter igång hänsynslösa krafter, beredda att göra allt för att hindra henne.

Singöspionen är en trovärdig kriminalroman som är mycket svår att lägga ifrån sig. En modern svensk deckare utan klichéartat övervåld och med en ovanlig hjälte i huvudrollen: en kvinnlig polis i övre medelåldern.
(Publit)

Medelbetyg: 3,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Singöspionen :
2015-09-11 09:59
En ok bok
Betyg 3
2016-04-27 10:44
En fint upplagd deckare med många spänningsmoment. Ett gammalt mord visar sig ha samband med det som sker i nutid. Även om kriminalaren Solbritt är på semester så dras hon in i händelserna som sker på grund av hennes intresse för det som skedde 1986 på Singö. Hennes intresse gör att hon blir hotad. Inte bara Solbritt har fiender utan även hennes dotterdotter får uppleva en otäck händelse som förföljer henne.
Det finns många olika karaktärer i berättelsen. En av dem är en skrupelfri mördare som tar befäl över flera andra personer i en stor smuggelhärva. En bok väl värd att läsa / lyssna på.
Betyg 4
2016-12-18 00:09
Men fy! Något så totalt ointressant får man då leta efter! En bok skriven med allt för många präktiga karaktärer, med ett banalt språk och med fördomar. Det enda positiva jag kan komma på är iden om en poliskvinna i min egen ålder som för en gångs skull har huvudrollen. Men det är också allt. Den präktiga självgoda superhjältinnan Solbritt Andersson med sin underbara matintresserade man Rune är bland det absolut tråkigaste smörja jag någonsin läst! Till och med den prisade Katarina Ewerlöf som tillhör favoriterna bland uppläsare, låter uttråkad. Och det förstår jag mer än väl! Den här boken rekommenderar jag till alla med sömnproblem, tio minuter med den här boken och ni sover som en stock! En överstruken etta i betyg från mig!
Betyg 1
2017-08-12 21:56
En debut. Deckare i skärgårdsmiljö. Första boken av tre.
Denna bok läste jag med blandade känslor.
Personporträtten är bra. Jag gillar Solbritt Andersson - 62 år och kriminalinspektör.
Miljön är charmig och mysig. Däremot tycker jag inte språket flyter riktigt. Upprepningar och övertydlighet stör mig. Deckarstoryn är inte särskilt gripande och spännande.
Betyg 3
2020-01-27 07:23
Den var spännande och jag hade svårt att stänga av ljudboken, för att jag tyckte den var så bra. Det var Katarina Ewerlöf som läste upp boken som ljudbok.
Jag kommer att läsa fortsättningen på denna. 🙂.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Singöspionen
Liknande böcker:
Om döda ont
 H. Koppel
Oskuldens lag
 M. Connelly
Eldfågeln
 I. Thelander
Även vilda hundar
 I. Rankin
knutar och kors
 I. Rankin
Spader dam
 M. Davy
Den andra systern
 P. Mohlin
En eld i natten
 M. Connelly
Satans sommar
 K. Faber