bokrecensioner boktips

Dröm en liten dröm

Originaltitel: Songs of Willow Frost
Författare: Jamie Ford
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789170284144


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

William är övertygad om att han ska hitta sin mamma någonstans ute i världen och rymmer från Sacred Heart tillsammans med sin vän, den blinda och modiga Charlotte. De två ger sig ut på de tuffa gatorna i Seattle och en dag får William sin belöning: i en loge på en teater hittar han sin mor bara för att därpå förlora henne igen. Väl tillbaka på klostret får han nunnorna att lova berätta hans historia

Dröm en liten dröm handlar om en kvinnas längtan till sången och skådespeleriet som en väg bort från fattigdom, övergrepp och ensamhet.
Dröm en liten dröm handlar om en smart och ambitiös pojke, som placerats på barnhem för att skyddas mot sin egen släkt men som aldrig gett upp hoppet om att få återse sin mamma.
Dröm en liten dröm skildrar en generation kineser som växte upp i depressionens USA, i en stadsdel i en stad i ett land på väg att förlora hoppet.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dröm en liten dröm :
2015-09-02 12:39
Intressant och läsvärt om livet i Chinatown, Seattle under 1920 och 1930 talet. De fördomar man hade. Jamie Ford är tyvärr inte någon stor författare. Huvudpersonerna skildras platt och inte så övertygande.
Betyg 3
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Lammet och stormbocken
 H. Linderholm
Samma Författare: