bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann
Föreningens tid
 L. Selander

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerOch jorden färgas röd

 
Författare: Michael Peterson
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, krig, mat, politik, hälsa, mord, musik, psykologi, religion, historia, kärlek, kultur, spänning, ungdom
ISBN: 9789100550523
 
Spänning:  7
Romantik:  3
Humor:  2
Lärorik:  9
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I Vita Huset övertygar President Lyndon Johnson ambassadör Bradley Marshall om att han ska åka till Vietnam. Bilda sig en egen uppfattning om läget. Och kommer Marshall fram till att U.S.A. bör dra sig ur kriget, svär Johnson att lyda hans råd.

På den amerikanska ambassaden i Saigon sitter Wilson Abbot Lord, chefen för CIA i Vietnam, och bestämmer sig för att det inte finns någon annan utväg - han måste döda presidentens liberale rådgivare som är på väg. Alltför mycket står på spel, alltför många liv är redan spillda för att dra sig ur nu.

Och på höjd 742 i närheten av Khe Sanh i den vietnamesiska djungeln, ber fänrik Luke Bishop stridsledningen om att förflyttas. Höjden är omgiven av fienden, det är bara en fråga om dagar innan hans tjugo soldater kommer att övermannas och dödas. Stridsledningen avslår hans begäran utan motivering.

OCH JORDEN FÄRGAS RÖD är en roman som skildrar krigets brutalitet, politikernas svek, diplomatins hjälplöshet och ett land i spillror. Men det är samtidigt en berättelse om det allmänmänskliga - om kärlek, åtrå, hopp och rädsla. Om kampen för att finna tro, se ett ljus i mörkret och framför allt - att överleva.

Utdrag ur boken:
Nu kommer kriget att fortsätta i evigheter.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Och jorden färgas röd :


gun 2015-05-08 18:35
Det är en skrämmande verklighetstrogen berättelse som fastnar. Krig med all dess fasa och samtidiga väntan på händelseutveckling i form av fiender som kan dyka upp när som helst. Soldaternas ibland råa språk som ett försök att dölja den ständiga rädslan. Civilbefolkning som angrips och dödas. Det är en kraftfull roman där författaren själv varit med i Vietnamkriget. Kanske är det detta som gör att den sjuder av liv. Krig är fruktansvärt och kräver mängder av offer till ett mycket högt pris.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Och jorden färgas röd


  Köp boken som film på cdon: