bokrecensioner boktips

Lydias Revansch

Författare: Diane Gaston
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, mat, hälsa, mord, humor, historia, kärlek, kultur, ungdom, tidning
ISBN: 9789164061652


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Lady Wexin, tidigare ansedd som en av de vackraste damerna i Londons societet, har övergivits av både släkt och vänner. Dessutom jagas hon av kreditorer. Efter sin makes skandalomsusande bortgång år hon utfattig och skuldtyngd. Skvallerpressen har besvärat henne sedan länge, och när det blir känt att hon väntar barn finns det ingen gräns för hur de långt de går i sina spekulationer om vem fadern är.
Det finns en man som vet: Adrian Pomroy, viscounten av Cavanley. Han är känd för sitt utsvävande liv, men innerst inne längtar han efter något meningsfullt att göra. Den frestande Lydia kan nog bli en intressant - och stimulerande - utmaning...

Utdrag ur boken:
Alla möjligheter att få hennes förlåtelse var nu borta, och det på grund av en historia som en annan man hade skrivit.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lydias Revansch :
2015-05-03 18:16
Den 12 november 1818 så kommer den första dateringen och skriveriet om Lady W. Just att det finns dateringar gör den här boken lättare att förstå. Journalister som är efter smaskiga saker att skriva om skulle ju annars kunna vara när som helst. Livet för de män med titlar var som dagdrivares med spel, dryckenskap och kvinnor vilket blev ganska enahanda till sist för en del. Men 1800-talets herrskap dömde hårt och trodde på illvilligt förtal och skvaller. Att det sen uppblåstes av journalister i deras skriverier gjorde det ännu mer trovärt. Boken som helhet var lättläst och underhållande.
Betyg 3
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Samma Författare: